SSD teszt I. - Kingston SSDNow V+100 96GB

Kütyü Magazin - 2011. november 15.

Kipróbáltuk a Kingston SSDNow V+100-as SSD-jét, és ebben a cikkben összefoglaltuk, milyen hatással volt ez a gépeinkre. Figyeltünk rá, hogy amennyire lehet, teszteljük azt is, hogy egy régebbi típusú gépen mekkora javulást tudunk elérni egy ilyen upgrade-del, és milyen érzés egy jobb gépen, ha SSD-re váltunk.

 

Általános benyomások

 

Külső, csomagolás

A tesztelt darab egy „Upgrade Bundle Kit” kiszerelésű változat, ez a normál változatnál jóval több dolgot tartalmaz. A meghajtón kívül találunk még a dobozban SATA kábelt, Molex -> SATA tápkábelt, 3.5”-os beépítő keretet, csavarokat, USB-s külső keretet a hozzá való kábellel, és egy CD-t, amin a klónozáshoz és egyéb műveletekhez használható programgyűjteményt találunk.

Az SSD egy masszív fémházban kapott helyet, ami minden bizonnyal bírja a strapát, viszont súlya is van, így súlycsökkenésre nem igazán számíthatunk a régi merevlemezhez képest. A neki szánt helyre egyébként rendben befért, ami elvileg nem nagy dolog, viszont egy másik tesztelt SSD-vel (OCZ) itt voltak gondok.

 

 

Belső

A fémház 96GB-nyi MLC memóriát takar, egy Toshiba vezérlővel megtámogatva. Ismeri a SATA-I és SATA-II szabványokat, a Garbage Collection és TRIM technológiákat is.

 

Kulcsszavak: teszt, SSD, Kingston
Vissza