SSD teszt II. - OCZ Vertex2 SATA-II 120GB

Kütyü Magazin - 2011. december 5.

Újabb teszt, most az OCZ-től kaptunk néhány Vertex2 SSD-t. A tesztben nemcsak azt vizsgáltuk most már, hogy a régi HDD-hez képest milyen élményt nyújt az új háttértár, hanem azt is, hogy a Kingston SSD-jéhez képest mi a különbség.

Külső, csomagolás

Az OCZ a Kingstonhoz képest szerényebb körítéssel érkezett, a doboz is egy vékonyabb, kemény szivaccsal bélelt darab volt. Az SSD-n kívül volt még benne többek közt egy 3.5”-os beépítő keret feketére festve, OCZ logóval. Jóval tetszetősebb darab, mint a Kingston két darab U alakú fémlemezkéje, bár ez egy asztali gépnél ritkán szempont. Jár a hardverhez még a beszereléshez való csavargarnitúra, és egy matrica „My SSD is faster than your HDD” felirattal. :) Kicsit hiányzott, hogy kábelek és USB-s keret nem volt, pedig ez egy laptopnál jól jöhet az adatok átmásolásakor.

Maga az SSD egy műanyag házban van, jóval könnyebb, mint a korábban tesztelt Kingston. A beépítésnél szükség volt egy kis erőre is, ugyanis a laptopban lévő keretbe elég nehezen akart becsúszni, a ház szélein lévő műanyag elemek miatt kicsit szélesebb az SSD a szabványnál.

Belső

Az SSD MLC memória chipeket tartalmaz, SandForce 1222 vezérlővel, összesen 120GB-os. SATA-I és SATA-II szabványokat támogat, valamint ismeri a TRIM és Garbage Colletion technológiákat is.

 

A tesztet az OCZ Webshop támogatta.

 

Kulcsszavak: winchester, teszt, OCZ, SSD
Vissza