Google Play néven érkezik a keresőóriás 7 hüvelykes Android táblagépe?

Farkas Norman - 2012. március 5.

Már régóta tudjuk, hogy a Google saját táblagépet kíván piacra dobni a közeljövőben, ám eddig nem sokat sikerült megtudnunk az Android alapú jövevényről. A legfrissebb információk szerint a keresőóriás által nemrég regisztrált domain nevek elárulják a kütyü nevét és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokról is „beszélnek”.

Eric Schmidt még tavaly decemberben számolt be az olasz Corriere della Sera napilapnak arról, hogy tervben van egy Goggle táblagép piacra dobása, s arra akár fél éven belül sor kerülhet.

Azóta több, a készülékkel kapcsolatos pletyka is szárnyra kapott, melyek szerint egy 7 hüvelykes, a Google Android rendszerének legfrissebb változatát futtató táblagépről van szó, mely a Google birtokában lévő Motorola gyártósoráról kerülhet ki.

A napokban – a Fusible jóvoltából - fény derült néhány domain névre, melyeket a keresőóriás regisztrált: googlepayapps.com, googleplaymagazines.com és googleplaydownloads.com. A domainek arra utalnak, hogy a jövevényt Google Play névre keresztelik, s saját magazin- és alkalmazásszolgáltatást rendelnek a masinához.

Vissza