Dühös madarak a TV-képernyőn is

Farkas Norman - 2012. április 5.

A népszerű Angry Birds fejlesztőjének animációs vezetője bejelentette, hogy a dühös madarakkal hamarosan a TV képernyőjén is találkozhatnak a rajongók, ugyanis egy animációs rövidfilmsorozat készül a játékról.

A Rovionak nagyszabású tervei vannak az Angry Birds-szel, legalábbis ez vehető ki a fejlesztő animációs részlegvezetőjének szavaiból. Nick Dorra elmondta, hogy hamarosan egy 52 részből álló, az Angry Birds szereplőiről szóló animációs filmsorozat indul útjára, melyből hetente egy-egy rész kerül képernyőre.  A kisfilmekkel egyrészt a jelenlegi rajongók érdeklődését szeretnék fenntartani, másrészt azokhoz az emberekhez is el akarják juttatni a dühös madarakat, akik nem játszanak telefonon.

Dorra arról is beszélt, hogy a jövőben kevesebb hangsúlyt kap az Angry Birds „játékos” része, s a szereplők kalandjai kerülnek a középpontba. Mi sem támasztja ezt alá jobban, mint a tény, hogy a Rovio 2011-ben vásárolt egy animációs filmstúdiót Helsinkiben.

Az animációs főnök szerint 2015-ben számíthatunk az Angry Birds-re épülő mozifilm megjelenésére, melyről már tavaly felröppentek a pletykák.

Vissza