Újabb tesztfotók az immár TIPA díjas 808 PureView-ből

Farkas Norman - 2012. április 27.

A Nokia multimédiás szörnyetege, a 808 PureView hamarosan landol a piacon. Még a premier előtt elérhető vált néhány, a készülékkel lőtt tesztfotó, melyek remek kedvcsinálóként szolgálnak a vásárláshoz.

Az MWC alkalmával bemutatott 808 PureView a napokban megkapta a TIPA „Best Imaging Innovation” díját, tehát az év leginnovatívabb kamerás mobilja lett. A Belle operációs rendszert futtató készülékbe 1/1,2 hüvelykes szenzort szereltek, mely 41 megapixeles felbontású. A kütyü fejlett képalkotási képességeinek köszönhetően fényképezés és videózás esetén is képes a veszteségmentes nagyításra.

A 808 leleplezését követően a Nokia közzétett néhány tesztfotót, mely a készülék kamerájával készült. Most újabb tartalmak kerültek fel a gyártó hivatalos Flickr oldalára. A lélegzetelállító képek – melyekről szinte hihetetlen, hogy egy mobillal készültek – egyértelművé teszik, hogy a PureView technológia új szintre emelte a mobil képalkotást. A kérdés már csak az, hogy a felhasználók hajlandóak-e egy kisebb vagyont kicsengetni a 808-ért, vagy inkább megvárják a finnek Windows Phone mobiljait, melyek már alkalmasak lesznek hasonló minőségű képek rögzítésére.

Kulcsszavak: fotó, Symbian, Nokia
Vissza