Lencsevégen egy Windows Phone 8 Apollót futtató Lumia 900

Farkas Norman - 2012. május 7.

Napvilágra került egy fotó, melyen egy Nokia Lumia 900 látható Windows Phone 8 Apollo operációs rendszerrel a fedélzetén. Rögtön felmerül a kérdés: vajon frissíthetők lesznek Apollóra a korábbi Windows Phone modellek?

Az alant megtekinthető fotó bizonyítja, hogy a Windows Phone 8 fejlesztői változata gond nélkül képes futni a Windows Phone 7.5 Mango alapú Nokia Lumia 900-on. Ez azt jelentheti, hogy az új rendszer amellett, hogy lehetőséget nyújt a bivalyerős hardver kihasználására, hajlandó szolgálatot teljesíteni a kissé harmatosabb felszereltségű masinákon is, melyeket a korábbi WP verzióhoz terveztek.

Feltehetően a legtöbb Windows Phone 8 Apollót érintő kérdésre érkezik majd válasz a júniusban megrendezésre kerülő Windows Phone Developer Summitról. A rendezvényen biztosan szó esik a többmagos processzorok és nagyobb felbontású megjelenítők támogatásáról, de ezeken túl a különböző eszközök (tabletek, telefonok, számítógépek, notebookok, játékkonzolok) közötti átjárhatóság előnyeit kiaknázni képes szolgáltatások és alkalmazások is lelepleződhetnek.

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza