Angry Birds: megvan az egymilliárd letöltés

Farkas Norman - 2012. május 11.

A Rovio által fejlesztett Angry Birds játékokat ebben az évben 350 milliószor töltötték le, de ha a 2011-es eredményeket is figyelembe vesszük, akkor már olyan hatalmas számot kapunk, mely meghaladja az egymilliárdot.

A finn fejlesztőcég beszámolója alapján kijelenthetjük, hogy a dühös madarak elképesztő népszerűségnek örvendenek. Mi sem bizonyítja ez jobban, mint a mostanában elért mérföldkő: az Angry Birds család letöltéseinek száma meghaladta az 1 milliárdot.

A mobil platformok zömén és számítógépen is elérhető Angry Birds játékok 108 millió dollárt hoztak a Rovio konyhájára, s ez nem is csoda, hiszen jelenleg több mint 200 millió felhasználó csúzlizik aktívan a bepöccent szárnyasokkal.

A finn cég nagyon ügyesen érte el, hogy fennmaradjon a játéksorozatát övező érdeklődés, gondoljunk csak a nemrég megjelent Angry Birds Space-re, mely tömérdek újítással örvendeztette meg a közönséget és alig több mint egy hónap alatt 50 millióan töltötték le. Reméljük, hogy a továbbiakban is hasonlóan érdekes ötletekkel rukkol elő Rovio, hiszen a sikeres játékok nem csak neki kedveznek, hanem a júzereknek is sok örömet okozhatnak.

Kulcsszavak: rekord, játék, Rovio
Vissza