Xperia Ion: nem csak LTE-, hanem HSPA verzióban is

Farkas Norman - 2012. június 15.

A Sony felső kategóriás okostelefonja HSPA modemmel szerelt verzióban is piacra kerül, ugyanis a gyártó rájött, hogy azt felesleges LTE képességgel forgalmaznia azokon a területeken, ahol nincs 4G lefedettség.

Az LTE-mentes régiókban piacra kerülő, 21Mbps sebességű letöltéssel kecsegtető Xperia Ion HSPA valószínűleg kedvezőbb áron érkezik a kispórolt LTE modem miatt, mint fejlettebb adatátviteli képességekkel megáldott társa, viszont ebből a felhasználók semmit nem vesznek majd észre. Pláne, hogy az LTE modem meglétén/hiányán kívül semmiben nem különbözik egymástól a két készülék.

Ez annyit tesz, hogy az Xperia Ion HSPA is 4,55 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású BRAVIA képernyőt, Adreno 220 grafikus gyorsítóval, 16GB belső tárhellyel és 1GB RAM-mal megspékelt, kétmagos, 1,5GHz-es Qualcomm Snapdragon MSM8260 processzort, microSDHC kártyahelyet, GPS, WLAN és Bluetooth modult, RDS FM rádiót, valamint 10 órás beszélgetési időt ígérő, 1900mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik. A 144 grammos, 133 x 68 x 10,8 milliméteres készülék ezeken felül egy LED villanóval segített, 1080p videók rögzítésére képes 12 megapixeles hátlapi- és egy 1,3 megapixeles előlapi kamerát is kapott.

A kiemelkedő teljesítménnyel és képalkotási képességekkel bíró, Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű mobil megjelenésének pontos ideje és várható ára egyelőre ismeretlen.

 

 

[Forrás: Engadget]

Kulcsszavak: Sony, HSPA
Vissza