Ősszel érkezik az LG Optimus Vu 2?

Farkas Norman - 2012. július 11.

A friss pletykák szerint a Samsung Galaxy Note II már megjelenésétől fogva igen erős versenytársra számíthat, ugyanis az LG elő fog rukkolni a hasonló kaliberű Optimus Vu 2-vel.

Nemrég kiderült, hogy a Samsung Galaxy Note II bemutatójára valószínűleg az augusztus végén kezdődő berlini IFA kiállításon kerül sor, most pedig azt rebesgetik, hogy a kisebbik dél-koreai gyártó is valami hasonló masináról készül akkortájt lerántani a leplet. Az Optimus Vu 2-ről, azaz az Optimus Vu utódjáról van szó, mely a Samsung jövevényéhez hasonlóan a táblagép-okostelefon hibridek kategóriájában versenyez majd.

A pletykák szerint az LG Optimus Vu 2 elődjéhez hasonlóan 5 hüvelykes, 1024 x 768 pixel felbontású, 4:3 képarányú érintőképernyőt kap, viszont meghatásáról egy fejlettebb, 1,5GHz órajelű kétmagos Qualcomm Snapdragon S4 processzor gondoskodik. A készülék az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtatja majd.

Vélhetően a Galaxy Note II és az Optimus Vu 2 is szeptemberben, vagy októberben landol a piacon, s mindkét eszközből készül LTE-képes változat.

Bár az eltérő forma és képarány - illetve a Note II brutálisnak ígérkező hardvere - miatt éles különbségek vannak a készülékek között, az Optimus Vu 2 mégis a Galaxy Note II elsőszámú ellenfele lehet, hiszen még nem túl bő a választék a hibrid kütyük piacán.

LG Optimus Vu

 

[Forrás: Unwired View]


 

Kulcsszavak: LG, Optimus
Vissza