Nem lesz drága a Huawei bivalyerős táblagépe, a MediaPad FHD

Farkas Norman - 2012. július 18.

Augusztus végén, 3000 jüan alatti áron landol a piacon a Huawei négymagos processzorral és 10,1 hüvelykes Full HD kijelzővel szerelt táblagépe, a MediaPad FHD.

Hosszú idő telt el a MediaPad FHD Mobile World Congressen megejtett bemutatása óta, nemrég azonban friss információk érkeztek a masináról.

Yu Chengdong, a Huawei Technologies alelnöke néhány új infót tett közzé Sina Weibo (a Twitter kínai megfelelője) oldalán a táblagépről. A vezető elárulta, hogy már egy hónap múlva megvásárolható lesz az újdonság, ára pedig kevesebb lesz, mint 3000 jüan (cirka 110 ezer forint). A megadott pénznemből kiindulva bizonyára először Kínában lesz elérhető a MediaPad FHD, s a Huawei egyébként is  anyaországában szokta elsőként piacra dobni új masináit. Ezután nem sokkal persze más régiókba is "beteszi a lábát" az ígéretes kütyü.

A MediaPad FHD még akkor is az egyik legjobb ár/érték arányú táblagépnek ígérkezik, ha 2999 jüanért árulják, hiszen egy 10,1 hüvelykes, 1920 x 1200 pixel felbontású (Full HD)  IPS érintőképernyővel, LTE és HSPA+  támogatással, 8 megapixeles, LED villanóval segített fő- és 1,3 megapixeles előlapi kamerával, 1,5GHz-es (négymagos) Huawei K3V2 processzorral, 2GB RAM-mal, 8GB tárhellyel, microSDHC kártyafoglalattal, valamint 6400mAh kapacitású akkumulátorral szerelt, Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű csúcstabletet köszönthetünk személyében. Yu Chengdong elmondása szerint a gép kiemelkedő teljesítményű akkumulátora 720p HD filmek esetén akár kilenc, 1080p felvételek esetén pedig maximum hét órányi folyamatos videolejátszást képes garantálni egyetlen töltéssel. A 8,8 milliméter vastag és 598 grammos eszköz készenléti ideje WiFi-vel 83, HSPA hálózati kapcsolattal pedig 33 napra tehető.

 

 

[Forrás: Unwired View]

 

Kulcsszavak: MediaPad, Huawei
Vissza