Új Office és képernyőmentés funkció a WP8-ban

Kütyü Magazin - 2012. július 20.

A Windows Phone új generációjában több olyan újítással is találkozni fogunk, amelyek hiánya eddig elrettenthetett a platform használatától. Az új irodai programcsomag és az integrált képernyőfotózás funkció is ide tartozik, de van még más is.

A Windows Phone 8 bemutatásakor fény derült az új rendszer legtöbb újítására, melyek már önmagában is vonzóak, hiszen hihetetlenül könnyű átjárhatóságot biztosítanak a telefonos, táblagépes és számítógépes platformok között. Ezen felül azonban akadnak más fejlesztések is, melyek minden eddiginél vonzóbbá tehetik a Microsoft mobil rendszerét.

A WPDang értesülései szerint a WP8 microSD támogatása magával hozza a lehetőséget, mi szerint számítógépre csatlakoztatva külső meghajtóként (Mass Storage) is érzékelhetővé válik az eszközünk, így jóval egyszerűbben megvalósíthatjuk a fájlcserét a gépünk és a telefonunk között, mint ahogy a Zune szoftverrel tehetnénk.

A másik izgalmas újdonság az integrált képernyőfotózás (screen capture) funkció, ami annyit tesz, hogy bármiféle külső alkalmazás használata nélkül, kényelmesen és gyorsan készíthetünk screenshotokat. Ez főként akkor jöhet jól, ha például el szeretnénk dicsekedni barátaink előtt egy játékban elért eredményünkről, vagy annyira látványos kezdőképernyőt kreáltunk a mobilunkra, hogy úgy érezzük, ezt mindenkinek látnia kell (szerencsére a WP8 megújult kezdőlapja nagyobb testre szabhatóságot kínál elődjénél).

 

 

Ugyancsak figyelemre méltó a WP8-ban helyet foglaló Office programcsomag, amely a különböző platformok közti vékony határvonalat aknázza ki. Az új Office hihetetlenül gyorsan, szinte észrevétlenül képes szinkronizálni a beállításainkat, illetve munkáinkat a táblagépünk, számítógépünk és okostelefonunk között (feltéve, hogy mindegyiken fent van), így lehetőséget nyújt arra, hogy a táblagépen elkezdett munkánkat - például egy PowerPoint prezentációt - számítógépen folytassuk, majd adatvesztés nélkül a telefonunkon fejezzük be. Jó hír, hogy az új Office valószínűleg a Windows Phone 7.8 rendszerben is elérhető lesz, ugyanis a szoftverről készített első képernyőfotók egy Nokia Lumia 900-ból származnak.

Vissza