Már a piacon az Archos 97 Carbon tablet

Farkas Norman - 2012. augusztus 1.

Már kapható az Egyesült Államokban az Archos Elements sorozatának első tagja, a kiváló ár/érték aránnyal bíró, 9,7 hüvelykes megjelenítővel szerelt 97 Carbon tablet.

Július elején írtunk az Archos Elements táblagép családjáról, melynek tagjai jó felszereltséggel és relatíve alacsony árral rendelkeznek. A termékcsoport úttörő modellje a 97 Carbon tablet, mely máris elérhető az Egyesül Államokban, méghozzá 249,99 dollárért.

Hogy mit kapunk ezért a pénzért?  A 97 Carbon - ahogy nevéből is sejthető - egy 9,7 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, mely 1024 x 768 pixeles felbontással operál. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű készülék VGA előlapi- és 2 megapixeles hátlapi kamerát, microSD kártyahelyet, microUSB és USB 2.0 portot, HDMI kimenetet, illetve 3,5 mm-es audiocsatlakozót is kapott, működéséért pedig egy 1GHz-es ARM Cortex A8 processzor felel, melyet 1GB RAM és 16GB belső tárhely egészít ki.

A fenti jellemzőket átfutva azt hiszem nem kérdés, hogy az Archos újdonsága jó vétel, de persze ne felejtsük el, hogy a Google Nexus 7 ár/érték arányát tekintve a kisebb kijelző ellenére is a földbe döngöli.

Egyelőre sajnos nicsn hír arról, hogy az Archos 97 Carbon egyéb régiókban elérhető lesz-e.

 

 

 

 

[Forrás: Archos Store]

Kulcsszavak: Archos
Vissza