HTC Sense 4.1 - Fókuszban a sebesség

Farkas Norman - 2012. augusztus 7.

Egy kiszivárgott ROM-ban bukkant fel HTC kezelőfelületének eddig ismeretlen verziója, mely gyorsabb és dinamikusabb működést produkál mint elődje, a Sense 4.

A HTC már évek óta fejlesztgeti a Sense UI-t, amely jóval több egy szimpla kezelőfelületnél, hiszen a bámulatos látvány mellett rengeteg funkciót és szolgáltatást kínál a felhasználóknak. Az XDA Developers fórumon nemrég megjelent egy Android 4.0.4 alapú One X ROM (firmware), melyben a Sense 4.1-es verziója kapott helyet.

A fórumozók szerint az új Sense megalkotásakor a sebességre fókuszált a HTC, ugyanis a kezelőfelület nélkülözi a felesleges 3D-s effekteket, s az élő háttérképek folyamatosan futnak a tökéletes felhasználói élmény elérése érdekében. Ezeken felül apróbb változások találhatók a felületben, például új gombot kapunk a böngésző lapjainak váltásához, illetve a kameraalkalmazásban az elő- és hátlapi kamera élesítéséhez. Említést érdemel a javítás, mely a WiFi hálózatok eldobását hivatott orvosolni, illetve a teljesítmény- és üzemidő növekedés, melyet a Sense 4.1 magas szintű optimalizálása és kitakarítása eredményezett.

Sajnos egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenik meg hivatalosan a HTC Sense 4.1 kezelőfelületét tartalmazó firmware. Egyes források szerint a gyártó mobil-tablet hibridjén debütál az újdonság, mások szerint a One X kapja meg először egy frissítés keretein belül.

 

[Forrás: Into Mobile]

Kulcsszavak: Sense UI, HTC
Vissza