Android 4.1 Jelly Bean a HTC Dream fedélzetén? Lehetséges!

Farkas Norman - 2012. augusztus 10.

Egy eltökélt XDA Developers fórumozó felvarázsolta a legfrissebb Android rendszert saját készülékére, mely nem más, mint a platform első képviselőjének számító HTC Dream, illetve T-Mobile G1. A 4.1 Jelly Bean ugyan nem fut hibátlanul a régi masinán, de csodák csodájára működik vele, ami mindenképp figyelemreméltó.

Az XDA Developers fórum nem egy szimpla fórum, hanem egy olyan hely, ahol több ezer készüléktulajdonos lelhet vigaszra. Az okostelefon gyártók általában csak addig látják el termékeiket rendszerfrissítésekkel, míg szerintük az adott modell képes a legjobb felhasználói élmény biztosítására, s ez általában maximum 1-2 update-et jelent - a Nexus modellek és pár további kivételével. Akik ismerik az XDA Developers fórumot és értenek is egy kicsit okostelefonjukhoz, azok nem fogják azonnal leváltani elavult rendszerű készüléküket, hanem vígan elélnek a közösség által kreált főzött, nem hivatalos firmware-rel, ROM-mal. No de térjünk vissza cikkünk tárgyához, az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszert futtató HTC Dreamhez, avagy T-Mobile G1-hez!

Az alábbi videón egy lelkes XDA fórumozó mobilja látható, amely az első Android alapú készülék volt a piacon, hardveres felszereltsége pedig tömören egy 528MHz-es processzorból, 192MB RAM-ból, 256MB belső tárhelyből és egy 3,2 colos, 480 x 320 pixel felbontású (HVGA) megjelenítőből áll. A kütyü érdekessége, hogy sikerült felvarázsolni a fedélzetére az Android 4.1 Jelly Beant, mely a platform jelenlegi legfrissebb verziója. Az első bekezdésben taglaltak tehát kissé szélsőségesen formában is testet ölthetnek, ami ilyen különös jelenséget szül. Bár a Jelly Bean legdurvább fícsöre, a másodpercenként 60 képkockát a képernyőre varázsoló Project Butter csak álom marad a HTC Dream számára, s maga a rendszer se nem gyors, se nem stabil a fedélzetén, akkor is csodálatra méltó, hogy egy olyan telefonon láthatjuk a legújabb droidot, mely a HTC szerint csak a rendszer 1.6-os verzióját vitte volna el a hátán.

 

 

[Forrás: XDA Developers]

Kulcsszavak: Jelly Bean, HTC
Vissza