Acer Iconia Tab A110: Jelly Bean rendszerrel, októberben

Farkas Norman - 2012. augusztus 14.

A hírek szerint a legfrissebb Android rendszerrel, azaz a 4.1 Jelly Beannel a fedélzetén landol a piacon az Acer Iconia Tab A110. A készülék már előrendelhető egy online kereskedőnél, aki október elsejére ígéri annak érkezését.

Tegnap az a pletyka kelt szárnyra, hogy az Acer alacsony árszegmensbe szánt táblagépe, az Iconia Tab A110 szeptemberben kerül piacra az Egyedült Királyságban. Ezt ugyan nem számottevő mértékben, de megcáfolja, hogy az Ebuyernél előrendelhetővé vált a masina, mely az online kereskedő szerint október elsején érkezik meg.

Érdekesség, hogy a 179 angol fontért lefoglalható A110-est eredetileg Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel vártuk, ám az Ebuyer által közzétett, hitelesnek tűnő fotók arról árulkodnak, hogy az eszközön már megjelenésekor a legfrissebb Android, azaz a 4.1 Jelly Bean teljesít szolgálatot. Ha ez igaznak bizonyul, akkor az Acer igen komoly versenytársat állít az Asus által gyártott Nexus 7 tablet mellé, hiszen nem csak hardveres fronton, hanem szoftver tekintetében is hozza annak szintjét, méghozzá hasonló áron.

Az Iconia Tab A110 egyébként négymagos, 1,2GHz-es Nvidia Tegra 3 processzorral, 1GB RAM-mal, 8GB belső tárhellyel, valamint 7 colos, 1024 x 600 pixel felbontású LCD érintőképernyővel, WiFi, GPS és Bluetooth modullal, továbbá HDMI kimenettel és microSD kártyahellyel rendelkezik, előlapján pedig egy 2 megapixeles webkamerát is találunk.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza