Már az első 24 órában kétmillió felett az iPhone 5 előrendeléseinek száma

forrás Prim Online - 2012. szeptember 18.

Az Apple bejelentette, hogy az iPhone 5 telefon előrendeléseinek száma mindössze 24 óra alatt meghaladta a kétmilliót. Az új modell ezzel több mint kétszeresen szárnyalta túl az előző rekordot, amelyet az iPhone 4S tartott egymillió darabbal.

Az Apple bejelentette, hogy az iPhone 5 telefon előrendeléseinek száma mindössze 24 óra alatt meghaladta a kétmilliót. Az új modell ezzel több mint kétszeresen szárnyalta túl az előző rekordot, amelyet az iPhone 4S tartott egymillió darabbal. Az iPhone 5 iránti kereslet meghaladta a kezdeti kínálatot, így amíg az előrendelt készülékek többségét a vásárlók megkapják szeptember 21-én, számos szállításra csak októberben kerül majd sor. Az iPhone 5 minden idők legvékonyabb, legkönnyebb iPhone telefonja. A teljes egészében újratervezett készülékben a lenyűgöző látványról az új, 4 hüvelykes Retina kijelző, az utolérhetetlen teljesítményről pedig az Apple saját tervezésű A6 chipje gondoskodik. A készülék emellett ultragyors vezeték nélküli technológiát alkalmaz, és minden eddiginél jobb akkumulátor-üzemidőt biztosít.

„Az iPhone 5 előrendeléseinek száma messze felülmúlta az iPhone 4S korábbi rekordját, és a készülék vásárlói fogadtatása hihetetlenül pozitív volt” – nyilatkozta Philip Schiller, az Apple globális marketingágazatának vezető alelnöke. „Az iPhone 5 nemcsak az eddigi legjobb iPhone, de a legszebb termék is, amelyet valaha gyártottunk, és reméljük, a vásárlók is legalább annyira imádni fogják, mint mi.”

Az iPhone 5 készülékeken futó iOS 6 szoftver a világ legfejlettebb mobil operációs rendszere, amely több mint 200 új funkciót tartalmaz. Ilyen például a teljesen megújult Maps alkalmazás, amely immár az Apple saját tervezésű térképeit használja, és olyan funkciókkal büszkélkedhet, mint a részletes navigáció vagy az impozáns látképeket biztosító új Flyover nézet. A Kontaktok és a Naptár alkalmazásban megjelenő Facebook integrációnak köszönhetően most már közvetlenül a Notification Center értesítéskezelőből is küldhetők bejegyzések. A Passbook alkalmazással a lehető legegyszerűbb módon tarthatók egyetlen helyen a különféle jegyek. Említést érdemelnek a Siri új funkciói, például a támogatott nyelvek kibővített köre, illetve a sporteredményekhez, étteremajánlókhoz és moziműsorokhoz való könnyű hozzáférés. A Siri mellett olyan, Facebook-kompatibilis alkalmazások is rendelkezésre állnak, mint a Fotók, a Safari és a Térképek, továbbá bemutatkoznak az iCloud szolgáltatásban elérhető megosztott fotóadatfolyamok is.

 

Árak és elérhetőség

A fehér-ezüst és fekete-palaszürke színben kapható iPhone 5 Ausztráliában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hongkongban, Japánban, Kanadában, Németországban és Szingapúrban 2012. szeptember 21-én, pénteken, helyi idő szerint reggel 8 órától vásárolható meg az Apple Store üzletekben, az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu), valamint bizonyos szolgáltatók és hivatalos Apple-viszonteladók kínálatából.

Az iPhone 5 készülékek értékesítése szeptember 28-án kezdődik meg világszerte, további 22 országban – Ausztriában, Belgiumban, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Észtországban, Finnországban, Hollandiában, Írországban, Lengyelországban, Liechtensteinben, Litvániában, Luxemburgban, Magyarországon, Norvégiában, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban, Svédországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Új-Zélandon.

Vissza