Tábla PC bejelentések az új Intel Atom processzorral és Windows 8-cal

Széll Zoltán - 2012. szeptember 29.

Az Intel Corporation és OEM partnerei – Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, LG Electronics, Samsung és ZTE - tegnap bemutatták a tábla PC-k és átalakítható tábla PC-k első hullámát, amelyek az Intel Core vPro, Intel Core és Intel Atom processzorokon alapulnak. Az Atom processzorok között található az új Z2760 modell (kódneve: „Clover Trail”) is.

Az új Intel Atom alapú eszközgyártók a civil és üzleti felhasználóknak innovatív és stílusos konstrukciók széles választékát kínálják hosszú telepélettartammal és osztályvezető teljesítménnyel. A felhasználókat a Microsoft Windows 8 operációs rendszer bevezetése után újabb élmények várják.


Az Intel Z2760 Atom processzor a legkönnyebb és legvékonyabb táblák bevezetését teszi lehetővé, melyek az Intel architektúrán alapulnak. A vékony (8,5 mm) és könnyű (650 gramm) masinák könnyen hordozhatók és egyszerűen használhatók.


A Z2760 Atom processzor minden olyan jellemzővel rendelkező táblák bevezetését teszi lehetővé, melyek növelik a felhasználók számítógépes élményeit. A kétmagos és négy szálat kezelő SoC lapka kivételesen hosszú – 3 hét készenléti (csatlakoztatott) idő és 10 óra időtartamú HD video lejátszás – működési időt biztosít. Az Atom processzor és a Windows 8 magasan intuitív élményt szállít a felhasználóknak. (billentyűzet, egér vagy toll) és olyan képességeket támogat, mint az Intel Burst technológia és az Intel Hyper-Threading technológia. Használja az Intel architektúra többfeladatos képességét, ami nagy teljesítményt és gyors működést kínál.


 Az Intel architektúra – Intel Atom, Intel Core és Intel Core vPro – olyan jellemzőket támogat, mint a kompatibilitás, az alacsony ár és üzemeltetési költség. Az Intel alapú táblák a Windows 8 támogatásával a létező alkalmazások millióit képesek kezelni.


 Az Intel Z2760 Atom processzor alapú táblák a Windows 8 operációs rendszerrel támogatják az intelligens teljesítményt, az alacsony energiaigényt és a személyre szabott élményt. Az Intel Core vPro processzorokon alapuló táblagépek a legátfogóbb és legrugalmasabb vállalati-osztályú hardver támogatott biztonságot, menedzselhetőséget és virtualizációs képességeket szállítanak az üzleti számítástechnikában.


 Az Intel vPro technológiával az Intel Core alapú processzorok támogatják a távoli rendszerhozzáférést és felügyeletet, valamint információt adnak az energia felvételről vagy az OS állapotáról és a robosztus biztonsági jellemzők széles választékát – pl.: növelt Intel Anti-Theft technológia, Intel Secure Key, Intel OS Guard, növelt Intel Trusted Execution Technology és Intel Identity Protection Technology - kínálja.


Az Intel nagy segítséget nyújt az Intel alapú eszközökön futtatható új alkalmazások fejlesztéséhez Több, mint 7000 taggal az Intel Software Partner program az erőforrások koncentrációjával és eszközökkel támogatja a szoftverfejlesztési és optimalizálási erőfeszítéseket.


URL: www.intel.com
 

Vissza