Brutális mobillal készül a RIM: BlackBerry Aristo

Farkas Norman - 2012. október 3.

Fény derült a Research In Motion egyik BlackBerry 10 alapú jövevényére, mely négymagos Qualcomm processzorral, 4,65 hüvelykes HD AMOLED érintőképernyővel, ütős elő- és hátlapi kamerákkal, valamint LTE támogatással veszi le a lábáról a felhasználókat.

A Rapid Berry jóvoltából a nagyközönség elé tárult a RIM egyik 2013-ban érkező, BB10 rendszert futtató, L sorozatú okostelefonjának kiszivárgott specifikációja. Az adatlap szerint a készülék az Aristo (görög, jelentése: legjobb) fantázianevet kapta és olyan bivalyerős hardvereket tudhat magáénak, mint a négy Krait magos, 1,5GHz-es Qualcomm APQ8064 processzor, a 2GB RAM, a microSDHC kártyával bővíthető, 16GB méretű belső tárhely, a 8 megapixeles hátlapi- és a 720p videohívások lebonyolítására is alkalmas, 2 megapixeles előlapi kamera, vagy a 4,65 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HS AMOLED érintőképernyő.

A 136 x 68 x 8,5 milliméteres telefon természetesen támogatja a 4G LTE hálózatokat, s a microUSB, illetve micro HDMI csatlakozók mellett a WiFi, A-GPS, Bluetooth (4.0) és NFC modul sem hiányzik belőle. A 2800mAh kapacitású akkumulátorral ellátott BlackBerry Aristo a fentiek mellett négy mikrofonos zajszűrést, távolság- és fényérzékelőt, valamint sztereó hangszórókat is kínál.

Sajnos a kiszivárgott specifikáció hitelességében nem lehetünk teljesen biztosak, de ha valóban ilyen ütős lesz a BlackBerry L-series legnagyobb tagja, akkor igen nagy sikert arathat, s lökést adhat a RIM egyre dövögősebb szekerének.

 

Vissza