Már október végén bemutatkozhat a Nexus 10

Farkas Norman - 2012. október 26.

A friss pletykák szerint már a Google hétfőn megrendezésre kerülő sajtóeseményén lehullhat a lepel a Nexus 7 tízhüvelykes, 2560 x 1600 képpont megjelenítésére képes panellel felvértezett nagytestvéréről.

A korábbi pletykák arra utaltak, hogy a 10 hüvelykes Nexus táblagép érkezésére csak 2013-ban számíthatunk, mert túl nagy kihívást jelent a Samsung számára a készülék brutális, 2560 x 1600 pixel felbontású képernyőjének sorozatgyártása. Nemrég  azonban olyan, a korábbiaknak ellentmondó mendemondák kezdek el terjedni, melyek szerint a 4 megapixeles megjelenítővel felszerelt Nexus tablet már a Google jövő hét elején megrendezésre kerülő sajtóeseményén be fog mutatkozni.

A nem megerősített források szerint a gép lelke egy négymagos Qualcomm Snapdragon S4, vagy egy Samsung Exynos processzor lesz, képernyője pedig egy több mint négymillió képpontot felvonultató panelben manifesztálódik, mely az Apple iPad Retina kijelzőjét is lekörözi pixelsűrűség frontján.

Szerencsére nem sokáig kell várnunk arra, hogy fény derüljön a pletykák hitelességére (már csak hármat kell aludni a szóban forgó sajtótájékozatóig).

A kép csak illusztráció

 

 

[Forrás: Übergizmo]

 

Kulcsszavak: Samsung, Google, Nexus
Vissza