Tízévnyi tűzszünet az Apple és a HTC között

Farkas Norman - 2012. november 12.

Az Apple és a HTC egy tíz évre szóló licencszerződést kötött, ami egy hosszú, permentes időszakot jelent a két vállalat között. Rendkívül meglepő, hogy az Apple rászánta magát erre a megállapodásra, hiszen eddig szinte minden alkalmat megragadott, hogy akaratát jogi úton érvényesítse.

Az utóbbi években igen agresszív jogi csatározásba kezdett az Apple, melyben főként az androidos gyártókat támadta a különböző szabadalomsértések miatt. Persze a konkurensek sem tétlenkedtek, a perekre perekkel válaszoltak, így minden érintett gyártónál fokozott szerep jutott a jogi osztálynak.

Most úgy tűnik, hogy a prémium termékeiről híres amerikai gyártó végre észhez tért és a harc helyett a békés, licencszerződésekkel kikövezett útra kíván lépni, ugyanis tíz évre szóló megállapodást kötött a HTC-vel. Nem tudjuk, hogy mik az Apple további tervei, de azt igen, hogy Tim Cook, a cég feje örül annak, hogy a gyerekes, előrelépéssel nem kecsegtető pereskedés helyett a valódi innováció kerülhet előtérbe. Peter Chou, a HTC vezére egyébként hasonlóan nyilatkozott a megegyezésről.

Reméljük, hogy a közeljövőben több hasonló hírről számolhatunk be, hiszen a felesleges pereskedések eltűnése valóban utat nyithat az innovációnak, s ezzel mi, felhasználók is igen sokat nyerhetünk.

 

Kulcsszavak: HTC, Apple, per, szabadalom
Vissza