Android 4.2 Jelly Bean nélkül marad a Xoom és a Nexus S

Farkas Norman - 2012. november 15.

A Google egy közleményben adta a világ tudtára, hogy a Motorola Xoom és Samsung Nexus S referenciamodellek frissítése megáll az Android 4.1.2 Jelly Beannél, tehát a rendszer 4.2-es verziója már nem lesz elérhető számukra.

Ha viszonylag tartósan támogatott androidos telefont szeretnél és gyorsan használatba akarod venni a legújabb rendszerverziókat, akkor valamely Nexus készülékre érdemes beruháznod, hiszen ezek az egyedi kezelőfelülettől mentes referenciamodellek legnagyobb előnyei. Persze ezek a készülékek sem kaphatják meg örökké a friss rendszerverziókat, hiszen egy idő után elavul a hardverük és alkalmatlanná válnak a megfelelő felhasználói élmény biztosítására, illetve az új szoftverben rejlő lehetőségek kiaknázására.

Eddig csak egy Nexus mobil esett ki a szórásból, mégpedig a HTC műhelyében született Nexus One. Most ez változik, ugyanis a Google friss közleménye szerint  a Samsung által gyártott Nexus S (2.3 Gingerbread referenciamodell) és a Motorola Xoom (Honeycomb referenciamodell) ideje is lejárt, ezek a készülékek az Android 4.1.2 Jelly Bean rendszerfrissítést kapják meg utoljára, a 4.2-es verzió már nem érkezik meg a fedélzetükre. Ez persze nem jelenti azt, hogy a máris temethetjük a korosodó Nexusokat, hiszen jó darabig  így is tökéletesen használhatók maradnak még, a mögöttük álló közösségek pedig biztosan előrukkolnak majd nem hivatalos frissítésekkel.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza