Lencsevégen a Huawei Ascend W2

Farkas Norman - 2012. november 16.

Felbukkant néhány élőfotó a kínai gyártó második Windows Phone 8 alapú készülékéről. Külön érdekes, hogy az egyik kép szerint egy harmadik Windows Phone rendszerű Huawei mobil megjelenésére is számíthatunk a közeljövőben.

Egy ideje már tudjuk, hogy úton van a Huawei Ascend W1, mely a kínai gyártó első Windows Phone 8 alapú okostelefon lesz. Az eddigi információk szerint egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású kijelzővel, két kamerával (elöl VGA, hátul 5 megapixeles), 1,2GHz-es processzorral, 512MB RAM-mal és 4GB - microSDHC kártyával bővíthető - belső tárhellyel szerelt mobilt köszönthetünk majd a W1 "személyében", melynek ára kevesebb lehet 200 dollárnál.

Úgy tűnik, hogy a vállalat nem csak egy, hanem rögtön három versenyzővel kívánja magát képviselni a Microsoft megújult mobil platformján. Az alábbi képeken a Huawei Ascend W2 látható, melynek technikai jellemzőt még sűrű homály fedi, de annyi kiderül a felvételekből, hogy a hátlapján egy Full HD videózásra alkalmas, 8 megapixeles kamera csücsül. Ha figyelembe vesszük a WP8 hardverkövetelményeit és azt, hogy nem egy belépő szintű modellről van szó (mert ez a szerep a W1-é), akkor feltételezhetjük, hogy 1280 x 720 pixel felbontású kijelzőt és kétmagos Qulacomm Spandragon processzort kap a jövevény.

Érdekesség, hogy ha jól megnézzük az egyik képet, akkor a W2 képernyőjén egy beszédes naptárbejegyzést találunk, mely szerint készülőben van egy Ascend W3 nevű, 132 x 67 x 10 milliméteres méretekkel, 4,5 hüvelykes kijelzővel és LTE hálózati támogatással megáldott készülék is.

Biztosak vagyunk abban, hogy még érkeznek hírek az első Windows Phone 8 alapú Huawei modellekről a bemutatójuk előtt, hiszen a várakozások szerint csak a 2013-as Consumer Electronics Show (január) és Mobile World Congress (február) során számíthatunk a hivatalos leleplezésükre.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza