Huawei Ascend W1 - Windows Phone 8 megfizethető áron

Kütyü Magazin - 2013. január 9.

Végre bemutatkozott a Huawei első Windows Phone 8 rendszer köré épülő okostelefonja, az Ascend W1. A gyártó közleménye szerint az újdonság megfizethető áron áll majd a felhasználók rendelkezésére, ám azt egyelőre nem tudtuk meg, hogy pontosan mekkora összeget kell majd kicsengetni érte.

A Huawei a Las Vegas-i Consumer Electronic Show keretében mutatta be első Windows Phone 8 operációs rendszerrel működő készülékét, a Huawei Ascend W1-et. A 10,15 mm vékony készülék 4 hüvelyk átmérőjű, 480x800 pixel felbontású IPS LCD érintőképernyővel rendelkezik, amely OGS technológiával készült. A Huawei Ascend W1-ben kétmagos, 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon S4 MSM8230 processzor és Adreno 305 GPU működik.

Az 1950 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetően az Ascend W1 közel 470 órányi készenléti idővel rendelkezik, amely a leghosszabb ebben a kategóriában. Az okostelefon ikonikus formatervét a trópusi szigetek inspirálták, és többféle merész színben lesz elérhető, kék, piros, fekete és fehér változatban. Az Ascend W1 okos és stílusos alternatívát kínál azon felhasználók számára, akik elérhető áron keresnek csúcstechnológiát.

A Huawei Ascend W1 alacsony tükröződésű IPS LCD kijelzője teljesen laminált, így bármilyen fényviszony esetén tökéletesen látható. A Windows Phone 8 operációs rendszer kezdőképernyőjén a Live Tile csempék személyes témákkal testre szabhatók, ezáltal a valós idejű értesítéseket teljesen egyedi módon tekinthetjük meg. A dinamikus képernyőzár segítségével kiválaszthatjuk és kitűzhetjük a képernyőre a számunkra legfontosabb fotókat és értesítéseket, amelyeket akkor is láthatunk, amikor a telefon le van zárva.

 

„Az Ascend W1 a Windows Phone 8 szoftver és a Huawei igényes formatervének párosítása, amely vonzó alternatívát kínál a felhasználók számára. Az Ascend W1 azon törekvésünk egyik fő eredménye, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az okostelefonok által nyújtott előnyöket” – mondta Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója.

Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk a Huaweijel annak érdekében, hogy további piacokkal és árszintekkel bővítsük készülékkínálatunkat, ezáltal még több ember ismerheti meg a Windows Phone 8 platformot és az Ascend W1 különleges funkcióit” – mondta Terry Myerson, a Windows Phone divízió alelnöke.

A Huawei Ascend W1 először Kínában és Oroszországban lesz elérhető 2013 januárjától, majd ezt követően Nyugat-Európában, a Közel-Keleten, az Egyesült Államokban és további régiókban is.

 

Vissza