Samsung NX300: sebesség, teljesítmény és széles körű csatlakoztathatóság

Kütyü Magazin - 2013. február 5.

A Samsung bemutatta az NX300-at, azaz az NX sorozat új zászlóshajóját, valamint a szintén új NX 45mm-es F1,8 2D/3D objektívet. Utóbbi az első olyan egyobjektíves 3D rendszer, amely képes állóképeket és 1080p Full HD videokat is készíteni 3D-ben.

Tökéletes fotók

Az NX300 20,3 megapixeles APS-C méretű CMOS szenzorával nagyon jó minőségű képeket lehet készíteni, a színek életszerűek, a fotók pedig élesek, elevenek és tiszták, bármilyenek legyenek is a fényviszonyok. A széles ISO tartomány (ISO100-25600) még sötét környezetben is megkönnyíti a fotózást. A vadonatúj Hybrid Auto Focus (AF) rendszer gyors és pontos fázis- és kontrasztérzékelést biztosít, miközben az 1/6000 másodperces maximális záridő, valamint a 8,6 fps sebességű sorozatfelvétel garantálja, hogy a felhasználók egyetlen fontos pillanatról sem maradnak le.

A Samsung egyedi, saját tervezésű DRIMe IV képalkotó motorja hatalmas továbblépést jelent a sebesség és a minőségi fotókészítés területén. A DRIMe IV jobb színreprodukciót és hatékonyabb zajcsökkentést tesz lehetővé, s támogatja a 1080p HD minőségű, 2D és 3D videok készítését is (ha a Samsung új 45mm-es 2D/3D objektívével együtt használják).

Az NX300-as 84mm-es (3,31”) képátlójú AMOLED kijelzőjével igazi élmény a fotók készítése és visszanézése, miközben a hibrid érintőképernyő, valamint az ötgombos manuális kezelőfelület egyszerű, felhasználóbarát kezelést nyújt. A kihajtható kijelző révén könnyen lehet mindenféle szögből fotót készíteni.  

 

Könnyű kezelhetőség és stílusos, retro design

A kompakt NX300 mindenki számára megkönnyíti a közel professzionális, lenyűgöző képek készítését, még minimális műszaki tudás mellett is – és ehhez a beállításokkal sem kell sokat bíbelődni. A fényképezőgép Smart funkciójának használatával a kezelő 14 különböző beállítás közül választhat – például: Creative Shot, Landscape, Light Trace vagy Action Freeze –, amelyek automatikusan behangolják a készülék paramétereit – például a blendét vagy a zársebességet – a kívánt helyzetnek megfelelő legjobb kép készítése érdekében. Az NX300 i-Depth funkciójával könnyen és egyszerűen lehet beállítani a kép mélységélességét, az i-Function pedig lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az objektív állításával módosítsa a fényképezőgép paramétereit, s ezzel úgy igazítsa a képet, hogy a készüléket mindvégig célirányosan tartja.

 

 

 

Azonnali megosztás a továbbfejlesztett Wi-Fi kapcsolaton keresztül

Az NX300 a Wi-Fi hálózatokhoz is képes csatlakozni, így a felhasználók azonnal átmásolhatják kedvenc fotóikat a fényképezőgépükre vagy okostelefonjukra, táblagépükre. Utóbbihoz mindössze le kell tölteni az a Samsung SMART CAMERA alkalmazást, amely Android és iOS platformon is elérhető.

Az NX300 képes felismerni, és vezeték nélkül is csatlakozni az okostelefonokhoz, ha valamelyik SMART CAMERA funkció aktiválva van. Ezek között található az AutoShare funkció, amely automatikusan elküldi az összes jó minőségű fotót a beállított okostelefonra, valamint a Mobile Linket, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tetszőlegesen kiválasztott képeiket vagy albumaikat közvetlenül az okostelefonjukra küldjék. A SMART CAMERA alkalmazás Remote Viewfinder (Távoli kereső) funkcióval is rendelkezik, lehetővé téve a még kreatívabb és izgalmasabb fotókészítést.

Az NX300-as továbbfejlesztett Wi-Fi csatlakozási lehetősége biztosítja a felhasználók számára, hogy a fényképezőgép DIRECT LINK gombjának egyetlen megnyomásával közvetlenül a fényképezőgépről, a különféle közösségi weboldalakon keresztül osszák meg képeiket barátaikkal vagy családjukkal. Emellett az AllShare Play funkción keresztül a képeket automatikusan felhő alapú tárhelyre menthetik, ezzel garantálva, hogy azok mindig biztonságban és mindenkor hozzáférhetők legyenek.

 

 

Samsung 45mm-es 2D/3D objektív

A Samsung 45mm-es 2D/3D objektíve (külön kapható) a világ első egyobjektíves, nem professzionális fényképezőgép számára készített 3D rendszere, amely ráadásul állóképek és 1080p felbontású Full HD videok készítésére is alkalmas. 

Vissza