A férfiak okostelefont vennének – de kapnak is?

Kütyü Magazin - 2013. február 14.

Eljött a Valentin nap, amikor a Vodafone felmérése szerint a megkérdezettek több mint fele meglepi valamivel a kedvesét. A férfiak szívesen adnak okostelefont, a nők saját kezűleg is készítenek ajándékot, sokan pedig vacsorázni mennek párjukkal.

A Vodafone saját telefonos kutatásában többek között arra kereste a választ, hogy előfizetői megünneplik-e a Valentin napot, illetve készülnek-e bármilyen aprósággal kedvesük számára.

A 20-40 éves korosztályban készült felmérés eredménye szerint a válaszadók több mint fele (54%) megemlékezik valamilyen módon a Valentin napról. Akik „ünnepelnek” azok háromnegyede ajándékot is vásárol, minden ötödik megkérdezett pedig vacsorázni viszi párját.

Míg karácsonykor az egyik legnépszerűbb ajándéknak bizonyult az okostelefon, addig Valentin napon leginkább férfiak lepnék meg egy telefonnal kedvesüket. Azok közül, akik jó Valentin napi ajándéknak tartják az okostelefont, minden negyedik akkor venne ilyen meglepetést, ha találna jó „egyet fizet, kettőt kap” akciót. A válaszadók újabb negyede 5-20 ezer forintot költene ilyen ajándékra, a fennmaradó 50% pedig akár 20-50 ezer forintot is elköltene egy igazán okos meglepetésre.

A Vodafone arra is kíváncsi volt, hogy a megkérdezettek egy a nagy adatmennyiség mellett valóban korlátlan beszélgetést és sms küldést is tartalmazó tarifa birtokában – amilyen például a Vodafone RED Standard – mennyit beszélnének a telefonon párjukkal. 

A válaszokból kiderült, hogy egy ilyen korlátlan csomag birtokában a megkérdezettek 60 százaléka legalább napi fél órát, vagy annál is többet csevegne kedvesével.

A 20-25 évesek ennél szűkszavúbbnak bizonyultak, úgy tűnik, ők inkább a személyes kapcsolatok, vagy a közösségi oldalak hívei, hiszen ebben a korosztályban a megkérdezettek bő fele (52%) napi 10 percnél kevesebb telefonos „pár-beszéddel” is beéri.

 

 

A kutatásból az is kiderül, hogy a szerelmes szavakat leginkább személyesen szeretik elmondani az emberek, kevesen élnek az SMS, MMS nyújtotta lehetőségekkel. A legtöbben a párkapcsolati kérdések megvitatatására egyértelműen a legjobb mobiltelefonos megoldás a beszélgetés választják: azaz jobb az ilyen kérdéseket szóban tisztázni.

 

 

Valentin nap alkalmából a Vodafone egy különlegességgel is kedveskedik ügyfeleinek, hiszen ha február 11-17. között egy pár mindkét tagja a korlátlan beszélgetési és üzenetküldési lehetőséget, valamint havi 2GB adatforgalmat nyújtó Vodafone RED Standard szolgáltatáscsomagot választja, akkor mellé egy Samsung Galaxy S III mini áráért – azaz 19 990 forintért – most mindketten egy ilyen készüléket vihetnek haza.

 

 

 

 

Vissza