Neo N003: a legolcsóbb Full HD kijelzős droid

Farkas Norman - 2013. március 11.

Az utóbbi időben nevetségesen olcsó, ám jól felszerelt klónjairól híressé vált kínai gyártó egy négymagos processzort és Full HD kijelzőt kínáló okostelefont készül piacra dobni – és most tessék kapaszkodni – 145 dolláros árcímkével.

Néhány napja számoltunk be a Neo T001-ről, ami a Galaxy S III Mini meglepően jól felszerelt, mégis rendkívül olcsó másolata. Úgy tűnik, hogy a Mátrix főhősével névrokon kínai gyártó arra az elhatározásra jutott, hogy ideje egy kicsit nagyobb fába vágni a fejszét, ugyanis előrukkolt a világ legolcsóbb Full HD kijelzős okostelefonjával.

A Neo N003 nevű készülékről van szó, amely potom 145 dollárért kínál négymagos MediaTek MT6589 processzort, 13 megapixeles hátlapi kamerát, 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású (Full HD) érintőképernyőt és 3000mAh kapacitású akkumulátort a felhasználóknak. Az újdonság az iOcean X7 Youth névre hallgató mobil trónfosztója, ami eddig 161 dolláros árcímkéjével birtokolhatta a "legolcsóbb Full HD kijelzős okostelefon" címet.

További érdekesség, hogy az N003-ból készül egy drágább, cirka 242 dolláros kiadás is, amelyről egyelőre nem lehet tudni, hogy tudását tekintve miben különbözik olcsóbb testvérétől.

Hogy mikor és hol lesz elérhető a módfelett ígéretes kütyü? A Gizchina értesülései szerint a Neo N003 "hamarosan" landol a kínai piacon, egyéb régiókban való megjelenéséről nincs információ.

 




 

 

[Forrás: Gizchina]

Vissza