Phantech Vega phablet – több, mint aminek látszik

Czipperer Dia - 2013. március 11.

2013 a phabletek éve lehet, és ezt a gyártók is felismerik, hiszen egyre többen törekednek arra, hogy uralják a piacot. Feltűnnek eddig kevésbé ismert cégek is, mint például a Pantech, amely most a Vega No. 6-tal rukkolt elő.

Hát mi lehetne más a Pantech Vega No. 6, mint egy phablet?! Méghozzá egy 5,9 hüvelykes készülék, amely a múlt hónapban jelent meg Koreában. Sajnos vagy nem sajnos, elsöprő siker nem övezte, hiszen a kijelzőméret nem átlagos – sőt a legnagyobb okostelefon, amit valaha gyártottak –, így nem nyerheti el mindenki tetszését. A cég sem túlságosan ismert, ami nem igazán növeli népszerűségét, bár a készülék specifikációit elnézve, jó választásnak ígérkezik.

 
920 x 1080 pixel felbontású HD képernyővel rendelkezik, és négymagos 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon processzor hajtja. RAM tekintetében átlagosnak mondható (2GB), de a hátlapi kamera 13 Megapixellel már nem rossz. Sőt, van még egy 2 megapixeles előlapi kamerája is. 
 
És ha ez még nem lenne elég, akkor a 4.1-es Jelly Bean, a 32GB belső memória, a micro SD támogatás, a 3140 mAh-es aksi, az LTE és NFC még megfűszerezi mindezt. 
 
Most úgy tűnik, a készülék kizárólagosságra megtörik, és a cég hajlandó, hogy bővítse határait, ugyanis Koreán kívül Hong-Kongban is kapható lesz. Más országokról egyelőre nem lehet tudni. A Vega No. 6 jelenlegi ára 5,980 HKD, ami körülbelül 770 dollár (átszámítva 181 ezer forint), és várhatóan hasonló áron kerül majd más piacokra is.
 
Forrás: Android-apps.com
Kulcsszavak: phablet, Pantech, Vega
Vissza