Sajtófotón a Lumia 928

Farkas Norman - 2013. április 8.

Előkerült egy sajtófotó a Lumia 920 Xenon villanóval felvértezett utódjáról, mely várhatóan április második felében debütál az amerikai Verizon Wireless szolgáltató kínálatában.

Az @evleaks jóvoltából már a hivatalos bemutató előtt megcsodálhatjuk a Nokia legújabb Windows Phone 8 rendszerű modelljét, a Lumia 928-ast.

A Lumia 920 ráncfelvarrt verziójának ígérkező telefon enyhén ívelt hátú polikarbonát (tehát a várakozásokkal ellentétben nem alumínium) készülékházzal rendelkezik, mely a legkarcsúbb pontján 10,2, a legvastagabbon pedig 11,2 milliméteres. A HTC 8X-et idéző kialakításnak köszönhetőn kényelmesebb fogással és csalóka vékonyságérzettel társul a Lumia 928 használata. A mobil legnagyobb előrelépése a 920-hoz képest, hogy hátlapi kameráját a LED villanó mellett egy xenon vaku is segíti gyenge fényviszonyok között.

Az eszköz technikai felszereltség tekintetében az elődmodellt idézi. Meghajtásáért egy 1,5GHz-es, kétmagos processzor felel, amit 32GB belső tárhely és 1GB RAM egészít ki. Előlapján egy 4,5 hüvelykes HD OLED érintőképernyő feszít, adatkommunikáció frontján pedig az LTE (SVLTE), a WiFi, a Bluetooth és a GPS is rendelkezésére áll.

 

 

A Windows Phone 8 legfrissebb, a GDR2 újításait is tartalmazó verziója köré épülő csúcsmodell várhatóan április folyamán mutatkozik be, s először kizárólag a Verizon Wireless szolgáltató kínálatában lesz megtalálható.

A legújabb pletykák szerint a vékony alumínium házzal (129 x 71 x 8,4mm), 4,5 colos OLED kijelzővel, kétmagos, 1,5GHz-es Snapdragon S4 processzorral, 1GB RAM-mal, 16GB belső tárhellyel, 8,7 megapixeles, optikai képstabilizátorral bíró hátlapi kamerával és 2000mAh kapacitású akkumulátorral szerelt Nokia Catwalk és a 41 megapixeles PureView kamerával ellátott Nokia EOS is hamarosan megmutatja magát a nagyközönségnek. Mindkét WP8-alapú okostelefon a finn gyártó május 15-én, Londonban megrendezésre kerülő eseményén mutatkozhat be.

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza