Nyilvánosságra került a Google Glass tudáslistája

Farkas Norman - 2013. április 16.

Nem titok többé, hogy mit tud és mire használható a Google hamarosan megjelenő okosszemüvege, a Google Glass. A keresőóriás hivatalos oldalán elérhetővé vált a kütyü specifikációja, sőt egy terméktámogatás lap is megjelent, mely a legfontosabb, a készülék kapcsán felmerülő kérdésekre ad választ.

A tavalyi Google I/O konferencián leleplezett Project Glass a friss hírek szerint a második félévben elérhető lesz a piacon. Nemrég napvilágra került a kütyü API-ja és Android-alapú készülékekre szánt illesztőprogramja is, most pedig részletes felszereltségét ismerhette meg a nagyvilág.

Az okosszemüveg immár a Google Glass nevet viseli, s egy olyan, okostelefonokhoz szánt kiegészítőt testesít meg, mely viselője elé egy 2 és fél méterre lévő, 25 hüvelykes, HD felbontású virtuális megjelenítőt képes varázsolni. Ez nem minden, az eszköz ugyanis a koponyacsontok rezegtetése révén működő hangátvitelt, Bluetooth és WiFi modult, 5 megapixeles, HD videók rögzítésére alkalmas kamerát, valamint 16GB (ebből 12GB szabadon használható) belső tárhelyet is magáénak tudhat. Átlagos használat mellett egy teljes napig bírja a készülék akkumulátora, ám a fokozott igénybevétel esetén (pl. Hangout, videofelvétel stb.) csökkenhet az üzemideje.

A Google Glass minden Bluetooth modullal bíró mobillal képes együttműködni. Az androidos MyGlass alkalmazás GPS és SMS funkciókkal turbózza fel a Google Glass tudástárát, ám használata Android 4.0.3 vagy frissebb rendszerverzióhoz kötött.

Ha szeretnél többet megtudni a Google Glass-ről, látogass el a keresőóriás hivatalos oldalára (angol nyelvű). Amennyiben arra vagy kíváncsi, hogy milyen érzés viselni a kütyüt, az itt található videót ajánljuk figyelmedbe.

 

 

[Forrás: Google]

Vissza