Galaxy Note III – 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott kamerával?

Farkas Norman - 2013. május 28.

A friss hírek szerint optikai képstabilizátorral szerelt, 13 megapixeles kamerát kaphat a Samsung Galaxy Note sorozat következő tagja. A „nagyképű”, várhatóan 6 colos Full HD kijelzővel szerelt jövevény ezzel a Nokia Lumia 920 és 925 androidos kihívójává válhat.

A koreai ET News értesülései szerint a Samsung kiemelkedő képalkotási képességekkel kívánja felvértezni a Galaxy Note sorozat következő tagját, mely várhatóan nem a vállalat június 20-án, Londonban megrendezésre kerülő eseményén, hanem az IFA 2013 szakkiállítás során mutatkozik majd be a nagyközönségnek.

Az oldal úgy tudja, hogy a Galaxy S 4-hez hasonlóan a Note III is 13 megapixeles hátlapi kamerát kap, ám az okostelefon-tablet hibrid egységét optikai képstabilizátor (OIS) is segíti, így kiemelkedő minőségű fotók és videók rögzítésére lesz képes. A Samsung állítólag optikai zoommal is fel szeretné vértezni az újdonságot, ám ezt az ötletet valószínűleg elveti a készülék karcsúsága érdekében.

Optikai képstabilizátorral a fedélzetén igazi fotós óriás lesz a Note III, melynek tulajdonosai a hatalmas megjelenítő előnyei mellett már a fejlett multimédiás képességekben rejlő lehetőségeket is élvezhetik.

Ha a fenti infó igaznak bizonyul, akkor a Samsung jóvoltából egy olyan taggal bővül az androidos kütyük családja, mely képalkotás terén könnyedén fel tudja venni a versenyt a Windows Phone 8 rendszerű, szintén optikai képstabilizátorral megáldott Nokia Lumia 920 és 925 modellekkel.

A Samsung üdvöskéje mellett a Sony H2 Honami lehet az év másik multimédiás nagyágyúja az Android platformon. Természetesen a Nokiánál sincs megállás, hiszen már javában készül a 41 megapixeles PureView kamerával szerelt EOS, ami természetesen a Windows Phone 8 köré fog épülni. Úgy tűnik tehát, hogy a mobilos fotózás frontján a folyamatos fejlődés mellett a finnek egy lépéssel továbbra is a konkurensek előtt tudnak maradni.

 

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza