Hamarosan piacon az első Tegra 4 alapú mobil – ZTE U988S

Farkas Norman - 2013. augusztus 21.

Hamarosan bemutatkozik a világ első Tegra 4 chipset köré épülő okostelefonja, a ZTE U988S. A brutális hardverrel érkező újdonság várható ára mindössze 73 ezer forint körül alakul.

Már csak napok lehetnek hátra a ZTE új csúcsmodelljének hivatalos bemutatójáig. A világ első Tegra 4 lapkakészletével felvértezett készülékeként híressé vált, s a rajongók által már július elejétől várt U988S közelgő debütálására utal, hogy a gyártó már szétküldött néhány példányt tesztelésre a kínai sajtó képviselőinek – s még a készülék várható árát sem volt rest elárulni nekik.

A ZTE U988S meglepően olcsón kerül forgalomba ahhoz képest, hogy felsőkategóriás hardverrel, például a januárban bemutatott, rendkívül nagy teljesítménnyel és igen jó energiakezeléssel kecsegtető Nvidia Tegra 4 chipsettel a fedélzetén érkezik. A gyártó állítása szerint mindössze 1999 kínai jüant, azaz cirka 73 ezer forintot kell kicsengetni a mobilért. Ezért az összegért cserébe az Nvidia négymagos, 1,8GHz-es Tegra 4 processzorán túl 2GB RAM-ot, 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD érintőképernyőt, 13 megapixeles kamerát és Dolby hangrendszert kapunk. A gyengének cseppet sem nevezhető hardveregyüttest az Android rendszer 4.2 Jelly Bean verziója koronázza meg.

A ZTE U988S hamarosan landolhat a kínai piacon, a China Mobile szolgáltató kínálatában, egyéb régiókban való megjelenéséről nincs információ.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza