Teljesítmény, bonyodalmak nélkül

Kütyü Magazin - 2016. október 20.

Nagy teljesítményű, minden szolgáltatással felvértezett, mégis rendkívül hozzáférhető és könnyen felügyelhető Wireless LAN architektúrát kínál kis- és középvállalatoknak, iskoláknak és kórházaknak a NETGEAR ProSAFE Wireless Controller WC7500.

Mindenütt vezeték nélkül

Miután a mobil digitális eszközök egy ideje már jóval nagyobb számban találnak gazdára, mint az asztali PC-k, a vezeték nélküli hálózatok üzletileg kritikussá váltak a szervezetek életében. A 802.11n és 802.11ac szabványú hálózati eszközök a kis- és középvállalatoknak is egyre nagyobb sávszélességet és megbízhatóságot adnak, amely a hang-, video- és adatszolgáltatásokat egyaránt támogatja a konvergáló hálózatok peremén. 

Az elvárások éppen ezért magasan nőnek említett szolgáltatásokkal kapcsolatban a mobil felhasználók körében, ám azok biztosítása a hálózati szakértőket általában nem foglalkoztató kis- és középvállalatok számára kihívást jelent - mind a felügyelet, mind a biztonság vonatkozásában, és nem várt költségekkel járhat. A vezető szállítók olyan megoldásokkal sietnek a kkv-k segítségére, amelyek lefedik a vezeték nélküli hálózat menedzselésének minden aspektusát, mindezt mégsem bonyolítják túl.

A vezeték nélküli hálózatok központi menedzselését teljes körű szolgáltatáskészlettel megkönnyítő NETGEAR ProSAFE Wireless Controller WC7500 alapból 10 darab 802.11n és 802.11ac szabványú, vezeték nélküli hozzáférési pontot (access point, AP) támogat, de opcionális licencvásárlással számuk 15-re növelhető. A NETGEAR kontrollere könnyen konfigurálható, segítségével a vezeték nélküli hálózat intuitív módon felügyelhető, miközben birtoklási összköltsége (TCO-ja) rendkívül alacsony. A ProSAFE Wireless Controller WC7500 ezért különösen kis- és középvállalatoknak, valamint pár ezer felhasználóval számoló oktatási és egészségügyi intézményeknek adhat könnyen kezelhető és megfizethető menedzsment megoldást wifi hálózatuk felügyeletéhez. 

WLAN-gyógyító képességek

L2-es és L3-as gyors roamingolással a ProSAFE Wireless Controller WC7500 például kiváló támogatást ad az adatcsomagok késleltetésére érzékeny, audio- és videó alapú alkalmazásokhoz a vezeték nélküli hálózaton. A rádiófrekvenciák dinamikus menedzselésével minimalizálja az interferenciát, a hálózati lefedettséget az AP-k átviteli erejének, valamint a csatornák kiosztásának automatikus felügyeletével biztosítja, a szűk keresztmetszetek kialakulását pedig dinamikus terheléselosztással előzi meg.

Robusztussá teszi a vezeték nélküli hálózatot, hogy a NETGEAR ProSAFE Wireless Controller WC7500 egy hozzáférési pont kiesésekor vagy interferencia fellépésekor automatikus WLAN-gyógyító képességeivel változtat a közelben levő AP-k jelerősségén és csatornakiosztásán, így azonnal helyreállítja a szolgáltatás minőségét. A NETGEAR kontrollere egy hőtérképen minden hozzáférési pont állapotáról, jelerősségéről, a vezeték nélküli csatornák terheltségéről valós idejű információt ad a hálózatot felügyelő szakembereknek. Az adminisztrátorok háromszögeléssel könnyen beazonosíthatják a hőtérképen az ismert és a nem engedélyezett hozzáférési pontokat a rájuk csatlakozó felhasználókkal együtt, és egyetlen kezelőfelületről konfigurálhatják a MAC címszűrőket, változtathatják meg az SSID-ket és a jelszavakat az összes hozzáférési pont számára.

Élethosszig

Kis- és középvállalatok minden bizonnyal nagyra fogják értékelni azt is, hogy a ProSAFE Wireless Controller WC7500 – amelyre érvényes a NETGEAR ProSAFE Lifetime Hardware Warranty élettartam-garanciája – egyaránt támogatja a 802.11n és a 802.11ac szabványú hozzáférési pontokat, így a vezeték nélküli hálózat kiépítését is egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszi. 

A beruházást még vonzóbbá teszi, hogy a NETGEAR ProSAFE Wireless Controller WC7500-zal együtt 5 darab WAC720-as vagy WAC730-as hozzáférési pontot (AP-t) vásárló ügyfeleknek a NETGEAR most 10 százalékos árkedvezményt ad a csomagra.

Rövid termékbemutató videó: 

Vissza