Toshiba Tecra W50: munkára született

Kütyü Magazin - 2013. október 10.

A Toshiba Europe ma bejelentette új, Tecra W50 sorozatú, erős, nagyteljesítményű, 15,6 hüvelykes munkaállomását, melyet nagy számításigényű programok futtatására fejlesztettek ki. A számos beépített funkciónak, valamint a biztonsági szolgáltatásoknak köszönhetően a W50 sokféle üzleti alkalmazás futtatására kiválóan használható. 

“A Tecra W50 laptopot kifejezetten nagy erőforrás-igényű üzleti szoftverek futtatására fejlesztettük ki” – mondta Sáfrányos Tamás, a Toshiba magyarországi vezetője. “Az ilyen alkalmazások üzemeltetése kizárólag nagy megbízhatóságú, erőteljes, a legújabb technológiával felszerelt munkaállomásokon lehetséges. A W50 notebook nagy sebessége, számos kapcsolódási lehetősége és egyéb funkciói révén ideális munkatárs az irodában és útközben is” – tette hozzá Sáfrányos Tamás.

Kiváló teljesítmény, nagy sebesség

A Tecra W50 notebookokat a legújabb Intel Quad Core processzorokkal látták el, így kiválóan alkalmasak több, nagy számítási kapacitást igénylő alkalmazás egyidejű futtatására. A GDDR5 memóriával ellátott, beépített NVIDIA Quadro grafikus egység segítségével a képfeldolgozó szoftverek használata, animációk készítése vagy a videoszerkesztési feladatok is az átlagosnál lényegesen gyorsabban végezhetők el. Az SSD vagy hibrid meghajtók segítségével a notebook bekapcsolási folyamata rendkívül felgyorsul, így annak használata még kényelmesebbé válik az irodában és az irodán kívül is.

Adatátvitel kábelek használatával vagy anélkül

A számítógépen a csatlakozási lehetőségek széles választéka érhető el, így ez a 15,6 hüvelykes (39,6 cm) munkaállomás sokféle feladatra használható. A beépített Wi-Fi és Bluetooth 4.0 adapterek segítségével a fontos üzleti információkhoz bárhol hozzáférhetünk. A vezetékes adatátvitelt 5 USB port (melyek közül kettő USB 3.0 szabványú) és egy Gigabit LAN adapter segíti. Az elkészített prezentációnkat egy arra alkalmas, nagyméretű kijelzőn - akár az Intel Wireless Display technológia segítségével vagy a beépített DisplayPortra csatlakoztatva - is bemutathatjuk.

A beépített dokkolócsatlakozó és a külön megvásárolható dokkolóegység a legfontosabb eszközök használatát még egyszerűbbé teszik. Az asztali egységen további USB és monitor portok is rendelkezésre állnak, így a notebookhoz egy időben akár sok periféria (kijelzők, külső meghajtó, lapolvasó, nyomtató stb.) is illeszthető.

Biztonságos, megbízható működés

A laptop élettartamának meghosszabbítását és a felhasználó védelmét a Toshiba Easyguard megoldás fejlett biztonsági és csatlakozási funkciói segítik. A Tecra W50-et erős igénybevételre tervezték. Minden modellt a TÜV Rheinland Felgyorsított Élettartam Tesztjeinek (HALT) vetették alá. Az ellenőrzések során a notebook viselkedését vizsgálták maximum 76 cm magasságból történő leesés esetén, valamint azt is megfigyelték, mi történik, ha a cseppálló billentyűzetbe maximum 30 ml folyadékot öntenek. A Tecra W50 mindkét próbát kiállta.

Az adatvédelemtől kezdve a felhasználói jogok megfelelő beállításáig a Tecra W50 a biztonsági funkciók minden területén kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, így mind a vállalat informatikai osztályán dolgozó mérnökök, mind pedig a felhasználók érzékeny üzleti adataikat tökéletes biztonságban érezhetik. A merevlemezes meghajtó öntitkosító funkcióval (SED) is rendelkezik, mely a TPM modullal együtt védi a notebookon tárolt érzékeny adatokat - mindezt a teljesítmény csökkenése nélkül. Az Intel Active Management Technológia (AMT) lehetővé teszi, hogy a vállalat informatikai osztályán dolgozó technikusok a laptop működését távolról is ellenőrizhessék, azon frissítéseket és javításokat hajtsanak végre. A számítógépbe való bejelentkezés az ujjlenyomat-olvasó segítségével rendkívül egyszerű. A biztonságot a külön megvásárolható chipkártya-olvasó2 használata tovább fokozza.

 

 

Vissza