Satellite W30t és W30Dt – laptop is, tablet is

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 11.

A Toshiba bemutatta új notebookjait, a Satellite W30t és W30Dt modelleket. A 13,3 hüvelykes kijelzővel és háttérvilágítással rendelkező billentyűzettel ellátott ultrahordozható laptopok érintőképernyője leválasztható, így azok teljes értékű táblagépként is bárhol használhatók. 

A Satellite W30t és W30Dt olyan felhasználók számára tökéletes választás, akik különböző feladatokra sokféle helyszínen szeretnék eszközüket használni. Laptop üzemmódban remekül alkalmazható a háttérvilágítással rendelkező billentyűzet, a nagy tárolókapacitás és az érintőképernyő adta számos előny, míg a kijelzőt leválasztva a többérintős, nagy kijelzős (13,3 hüvelykes) tablet nyújt remek felhasználói élményt. A táblagép pedig egy átlagos modellhez képest lényegesen nagyobb kapacitású háttértárral rendelkezik, az 500 GB-os merevlemez segítségével a felhasználók akár egész multimédiás gyűjteményüket is magukkal vihetik.

A 2 az 1-ben modellek tervezése során a Toshiba korábbi számítógépeinél már jól ismert jellemzőket tartották szem előtt, így egyszerre egyedi, stílusos és kiváló minőségű, tartós és megbízható eszközöket alkottak.

A Satellite W30t és W30Dt táblagép és a hozzá tartozó billentyűzet dokkoló egyaránt tartalmaz akkumulátort, így az eszközök üzemideje jelentősen hosszabb egy hagyományos tablethez képest. A kétféle működési mód a Windows 8.1 operációs rendszer fejlett funkcióinak teljes kihasználását teszi lehetővé, így használata egyedülálló élményt nyújt.

A 4. generációs Intel Core processzorokkal felszerelt Satellite W30t modelleket integrált Intel HD Graphics 4200 grafikus adapterrel látták el. A W30Dt típusú laptopokban pedig rendkívül alacsony fogyasztású AMD A4-APU sorozatú processzorok és AMD Radeon HD 8180 grafikus adapterek működnek. A tabletekben található 500 GB kapacitású merevlemezes meghajtó dokumentumok és nagy mennyiségű multimédiás tartalom tárolására is képes, emellett a beépített 4 GB DDR3L memória nagy feldolgozási sebességet is biztosít.

Kiváló minőségű multimédia

A beépített, kiváló minőségű hangszórók a DTS Studio Sound funkció segítségével magával ragadó hangzást, kiváló basszust, intelligens hangerő-kiegyenlítést és párbeszéd-kiemelést nyújtanak. A tűéles, HD IPS kijelzőt olyan bevonattal látták el, amely megakadályozza az ujjlenyomatok és nagyobb szennyeződések lerakódását, így a táblagépek erőteljes használat mellett is kiváló audiovizuális élményt nyújtanak. A beépített, nagy felbontású, mikrofont is tartalmazó webkamera kristálytiszta videofelvételek rögzítését és videohívásokat tesz lehetővé. A kijelzőn megjelenő kép minőségét a beépített környezetifény-érzékelő tovább javítja azzal, hogy a kijelző fényerejét a környezet megvilágítottságának megfelelően állítja be.

A tízujjas, kapacitív technológiájú érintőképernyő segítségével a játékok és más, érintéssel vezérelhető alkalmazások kezelése rendkívül kényelmes. A keret nélküli kijelző nagyobb érintésérzékeny felületet és egyszerűbb tisztítást tesz lehetővé.

Kiváló csatlakoztatási lehetőségek

A tableteket a gyors adatátvitel érdekében Micro-USB csatlakozóval látták el. A Micro-HDMI port segítségével a lejátszott videót nagy kijelzős televízión is élvezhetjük, a Micro-SD kártyahely pedig a tárolókapacitás bővítését és adatok egyszerű feltöltését teszi lehetővé. Az Intel WiDi és a Wi-Fi tanúsított Miracast technológiának köszönhetően a notebookokkal kompatibilis eszközökkel vezetékek használata nélkül oszthatjuk meg képeinket, videóinkat és zenéinket. Mindezeken túl a billentyűzetben egy teljes méretű, Sleep-and-Charge funkcióval ellátott USB 3.0 port is található, amelyen keresztül mobilkészülékeinket akár a laptop kikapcsolt állapotában is tölthetjük.

Az új Satellite W30t és W30Dt 2 az 1-ben eszközök 2013 negyedik negyedévében kerülnek az európai üzletekbe.

A Toshiba Satellite W30t és W30Dt technikai jellemzői:

 

- 13,3” HD IPS, tízujjas érintőképernyő

- Akár 500 GB merevlemez

- 4 GB DDR3L

- A tablet csatlakozói: 1x Micro-USB, 1x Micro-HDMI, 1x Micro-SD, Wireless LAN, Bluetooth 4.0 és Wi-Fi tanúsított Miracast

- A billentyűzet csatlakozói: 1x USB 3.0 Sleep-and-Charge funkcióval

- Kiváló minőségű sztereó hangszórók DTS Studio Sound funkcióval

- HD webkamera beépített mikrofonnal

- Windows 8.1 operációs rendszer

A Toshiba Satellite W30t 4. generációs Intel Core processzorokkal és Intel HD 4200 grafikus vezérlővel, illetve Intel WiDivel, a Satellite W30Dt pedig AMD A4-APU sorozatú CPU-val és AMD Radeon HD 8180 ventilátor nélküli grafikus vezérlővel kerül a boltokba.

 

Vissza