A legjobb okos eszközök lakásbetörések ellen

Kütyü Magazin - 2013. október 25.

Magyarországon folyamatosan növekszik a betörések száma, az utóbbi 4 évben több mint 20 százalékkal emelkedett a mutatója. Pedig a biztonsági eszközök választéka nő: a mechanikus védelmi rendszerek mellett egyre jobban terjednek az internet- vagy mobiltechnológia alapú figyelőeszközök. A khdirektbiztositas.hu ezek közül válogatta össze a legjobb, egyszerűen összeállítható megoldásokat.

Videochat webkamerával

Sokan nem tudják, hogy egy egyszerű internetes videóchat szolgáltatás is átalakítható otthonfigyelővé. A népszerű Skype-alkalmazást használva például csupán bekapcsolva kell hagynunk otthoni gépünket, úgy hogy a számítógép kamerája a lakást mutassa. A trükk annyi, hogy az alkalmazásban két különböző fiókot kell nyitnunk, úgy hogy az egyik az otthoni webkamera képét adja, a másikkal pedig rá lehet csatlakozni a kamerára egy távoli gépről. Különlegesség, hogy ha a Skype mobilalkalmazását használjuk, akár okostelefonunkról is beléphetünk otthoni webkamerára, és akár külföldről követhetjük az ottani történéseket.

Éjjel-látó kamera iPhone-nal

Hasonlóan "okos" az Y-Cam ami egy Apple-környezetre fejlesztett Wi-Fi hálózaton működő éjjel-látó kamera. Bár nem ad HD-képet, képes a képrögzítésre, azaz egy külföldi nyaralást követően akár utólagosan is visszanézhető a felvétel. Ehhez az eszközhöz is létezik mobilapplikáció kiegészítő, így akár iPhone-on is be lehet tekinteni a nappalinkba az éjszaka közepén.

Mozgásérzékelő USB-kábellel

Mindössze néhány ezer forintért beszerezhető a lakásriasztókról ismert mozgásérzékelő USB-s verziója. Az internetről letölthető programok segítségével a mozgásérzékelő bekapcsolásához a legkülönbözőbb utasításokat lehet társítani – küldjön SMS-t a lakástulajdonosnak, riassza a távfelügyeletet, vagy küldjön e-mail a szomszédnak.

 

 

Vissza