A Sony közzétette a PS4 bontási videóját [Videó]

Czipperer Dia - 2013. november 8.

Egy héttel a hivatalos debütálás előtt a Sony közzétette PS4 játékkonzoljának bontási videóját, amelyen Yasuhiro Ootori, a Sony főmérnöke kapja szét a masinát.

A konzolon első ránézésre nem látunk csavarokat, pedig valójában négy csavar rögzíti hátul a külső vázat, csak ezeket elrejtették, hogy a felhasználók ne próbálkozzanak a készülék szétszedésével. A csavarok a tömítések mögött foglalnak helyet (lásd a képen).

A csavar a tömítés alatt van

A videón látszik, ahogy csipesszel kiszedi a tömítéseket, és máris előtűnnek a tartócsavarok. A készüléket felnyitva a hűtőventillátort, optikai meghajtót és a tápegységet látjuk. Ez utóbbit azért építették be a készülékbe – mondja Ootori – mert a felhasználóknak kényelmetlen volna, ha lenne még egy külön tápegység. És még így sem ment mindez a design és kecsesség rovására.

A szerelés során a Bluetooth antenna és az 500 GB-os merevlemez is előkerül, ez utóbbi kiszedéséhez mindössze egy csavar eltávolítása szükséges, és elmondása szerint bármilyen kiskereskedelemben kapható merevlemezzel kicserélhető, ezzel a méretet is növelhetjük.

A felső burkolat és a pajzslemez – ami a hűtőtestet tartalmazza – eltávolítása után kerül elő az alaplap, amely szintén kiemelhető egy egyszerű pattintással. Itt megmutatja az x86-os procit, amely ugyanolyan, mint ami egy PC-ben csücsül; valamint azt is elmondja, hogy az alaplap megalkotásakor speciális dizájn alkottak kimondottan a játékkonzolhoz. Megmutatja a GDDR5 memóriát is, amelyből nyolc darabot látni (8GB), valamint géphez tartozó másodlagos processzort is, mely készenléti állapotban lép működésbe, vagy energiatakarékos módban.

Látjuk azt is, hol találjuk az USB 3.0 portokat, valamint egyebek mellett az AUX csatlakozót a PlayStation kamerához, és a HDMI bemenetet is. A legvégén a másik lemetz is leszedi, és azokat is kikapkodja belőle, ami még bennemaradt (többek között a ventillátort is). Vágül marad egy váz, és a sok-sok minden az asztalon, ami a PS4 lelkét képezi. 

 

Kíváncsi vagy, Ootori hogy szedi teljesen szét a még meg sem jelent konzolt? Érdekel mi lapul a belsejében? Nézd meg a videót!

 

 

 

 

Kulcsszavak: videó, Sony, Playstation 4
Vissza