Jolla mobil: november 27-től, 400 euróért [Videó]

Farkas Norman - 2013. november 15.

Egy Twitter bejegyzésből tudtuk meg, hogy november végén mutatkozik be az első Sailfish OS rendszer köré épülő, Jolla okostelefon. A 4,5 colos kijelzővel és LTE modemmel szerelt készülékért 399 eurót kell majd kicsengetni.

A Jolla nemrég árulta el hivatalos Twitter oldalán, hogy mikor és milyen árcédulával kerül forgalomba az első mobilja. A várva várt készülék a bejegyzés szerint november 27-én debütál, ára pedig 399 euró körül alakul.

A Nokia ex fejlesztőiből összeállt csapat saját fejlesztésű operációs rendszere egy 4,5 hüvelykes, 950 x 540 pixel felbontású érintőkijelzővel, 8 megapixeles kamerával és LTE modemmel szerelt készülék fedélzetén érkezik majd, aminek gyors működéséről egy 1,4GHz-es kétmagos Snapdragon 400 processzor és 1GB RAM gondoskodik. A 2100mAh kapacitású akkumulátorral és 16GB (bővíthető) tárhellyel ellátott eszköz nyolc különböző színben lesz elérhető. Az első Jolla készülék tehát nem hardverével szeretne kitűnni a tömegből, hanem a Sailfish OS sajátosságaival, mint például a gesztus-alapú vezérlés, a Nokia HERE tárképek elérése és az androidos alkalmazásokkal való kompatibilitás (amikhez a Yandex alkalmazásboltján keresztül fér majd hozzá).

 

 

 

 [Forrás: GSM Arena]

Vissza