Amerikában megjelent az FCC Speed Test applikációja Androidra

Czipperer Dia - 2013. november 18.

Már letölthető a Google Play áruházból a Federal Communications Commission (FCC) sebességtesztelő alkalmazása, a Speed Test, melyek az USA-ban élő androidosok használhatnak, és segítségével kideríthetik, hogyan működik telefonjukon a mobil szélessáv, ezzel pedig az FCC munkáját is segítik.

Megjelent a Play Store-ban a Speed Test alkalmazás a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) jóvoltából, és az amerikai androidosok ingyenesen letölthetik telefonjukra. Az alkalmazás a háttérben fut, és akkor hajtja végre a mobil szélessávú és Wi-Fi teszteket, amikor a készülék nincs használatban.

Az automatikus mód mellett kézi vezérléssel is futtatható a program. Az applikáció adatforgalma havi szinten nagyjából 100 MB. Android 2.2 vagy újabb rendszert futtató telefonokkal kompatibilis.

A program méri a mobil szélessáv teljesítményét, részletesen megmutatja a le- és feltöltési sebességet stb. A szoftver nem gyűjt felhasználókról semmilyen információt, teljesen anonim, ám ezzel az FCC munkáját segítik a userek, hiszen így egy képet kapnak róla, milyen a mobil szélessáv teljesítménye az országban.

 

 

Nálunk sem lenne rossz egy hasonló alkalmazás, hiszen ezzel feltárhatók azok a területek, ahol fejlesztésekre van szükség. Persze az itthoni mobil szélessáv meg sem közelíti az USA-ban használt lefedettséget!

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza