Google Voice az USA-n kívül is?

Farkas Norman - 2013. november 7.

A keresőóriás gőzerővel dolgozik azon, hogy a Google Voice az Egyesült Államok mellett egyéb régiókban is mielőbb elérhető legyen, ugyanakkor tervei között szerepel az is, hogy megszünteti a szolgáltatás elérhetőségét más platformokról, így például a Windows Phone és BlackBerry felhasználók sem érhetik majd el.

Míg az Egyesült Államokban vígan használhatják az emberek a Google Voice-t, addig a többi országban csak vágyakozhatnak utána, ugyanis a számtalan kérés ellenére továbbra sem bővült a szolgáltatást támogató régiók köre.

A keresőóriás számára nyilván nem egyszerű feladat az operátorokat rávenni arra, hogy adjanak teret hangos szolgáltatásának, de most úgy fest, néhányan kezdik beadni a derekukat.

Nikhyl Singhal nemrég egy Google+ bejegyzésben mesélt a Google Voice új verziójáról, s a posztban azt válaszolta a háborgó felhasználóknak, hogy gőzerővel dogoznak az immár MMS küldést is magába foglaló szolgáltatás Egyesült Államokon kívüli elérhetőségén, de számos szolgáltatóval együtt kell dolgozniuk ahhoz, hogy ez megvalósulhasson – így további türelmet kérnek.

A Google Voice tehát biztosan elérhető lesz több országban, csak azt nem tudni, mikor – s ez utóbbiért a szolgáltatókat okolhatjuk.

Egy másik érdekesség, hogy a Mountain View-i vállalat 2014- május 15-én leállítja a harmadik féltől származó (third-party) Google Voice alkalmazásokat, a szolgáltatást pedig elérhetetlenné teszi más platformok számára, így például sem a BlackBerry, sem pedig a Windows Phone tulajdonosok nem használhatják majd.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza