Tizen mobilokat tesztelnek a koreai szolgáltatók

Farkas Norman - 2013. november 21.

A Samsung anyaországában már gőzerővel folyik a Tizen OS tesztelése, így már 2014 elején megjelenhetnek az első okostelefonok, amelyek az Intellel közösen fejlesztett platfrom köré épülnek.

Mint tudjuk, az első Tizen OS köré épülő készülék egy ideje elérhető a piacon, méghozzá egy fényképezőgép formájában. Az sem titok már, hogy számos további eszköz fog megjelenni a közeljövőben, amely a Samsung és az Intel által közösen fejlesztett operációs rendszert futtatja, például a tervek között szerepel egy okoshűtő bevezetése is. A Tizen-alapú okostelefonok érkezéséről eddig csak annyit sejthettünk, hogy valamikor 2014 folyamán számíthatunk rá, most azonban új fejlemények érkeztek az ügyben.

A ZDnet értesülései szerint Dél-Koreában már folyik a Tizent futtató mobilok tesztelése a helyi szolgáltatók által, de az sajnos rejtély, hogy pontosan milyen hardver lapul a gépekben. A platform első képviselője az okostelefonok piacán egy belépőszintű modell lesz az eddigi infók szerint, ami sikeres startot hozhat – legalábbis sikeresebbet, mint egy felsőkategóriás telefon. Elég csak arra gondolni, hogy egy eddig többnyire ismeretlen rendszert képviselő csúcsmobilért nyilván nem kapkodnának oly lelkesen a felhasználók, mint egy filléres, ám valami egészen új élménnyel kecsegtető kütyüért.

 

 

A Samsung egyébként azért hívta életre a Tizen OS-t, hogy kicsit fellazítsa a Google-től való függését a mobilpiacon, s nagy valószínűséggel siker koronázza majd próbálkozását, hiszen elég leleményes módon, egyszerre több fronton is (pl. háztartási eszközök, autók) be fogja vezetni az új platformot.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza