HD támogatás nélkül debütált az Xbox Video áruház

Czipperer Dia - 2013. november 28.

Tegnap mutatta be a Microsoft az Xbox Videó áruházat a neten, ahol a felhasználók 300 ezer filmhez, TV műsorhoz hozzáférhetnek. Ám a szolgáltatás egy szépséghibája azonban akad: nem rendelkezik HD támogatottsággal.

Tegnap hivatalosan is megnyílt az Xbox Video áruház, ahol az Xbox felhasználók számos film és TV-műsor közül válogathatnak kedvükre. Külön lehet megnézni a TV-műsor és a filmgyűjteményt, vagy ömlesztve is válogathatunk a 300 ezres kínálatból.

 

 

A szolgáltatás azonban, mint kiderült, nem támogatja a HD videókat. Ez azt jelenti, hogy ha a különféle tartalmakat nagy felbontásban szeretnénk megnézni, le kell tölteni az Xbox Video alkalmazást, amely csak Microsoft eszközökön működik, mint például a Surface táblagép. Online ugyanis nem élvezhetjük a HD élményt, hanem egyelőre csak Windows 8.1 és Xbox One eszközökön.

Jó hír azonban, hogy a gyűjteményünk, amelyet létrehozhatunk, bárhol elérhető lesz számunkra a felhőnek köszönhetően. A különféle filmeket és TV-műsorokat megvásárolhatjuk vagy „kikölcsönözhetjük” Xbox One, Xbox360 és Windows 8.1 PC-kre illetve táblagépekre.

A hírek szerint a Microsoft Windows Phone alapú mobilokra is elérhetővé teszi az Xbox Video appot, ahol szintén élvezhető lesz a HD élmény.

 

Vissza