Játékkonzol vagy okostelefon? – JXD S5800

Farkas Norman - 2013. december 4.

Húsz vezérlőgombbal, több emulátorral és analóg joystickkel felszerelt, Android 4.2 Jelly Bean rendszerű konzolmobillal rukkolt elő a JDX.

Bár rohamos fejlődés tapasztalható az okostelefonokra szánt játékok frontján, a platformot képviselő kütyük sajátosságai miatt több korlátra lehetünk figyelmesek. Az egyik ilyen probléma az érintőképernyőben, illetve a virtuális vezérlőeszközökben keresendő, amelyek használhatóság tekintetében messze nem érnek a fizikai vezérlőgombok nyomába. Az igazi gamerek tehát egy olyan mobilban lelhetik legtöbb örömüket, amely fizikai vezérlőkkel van felvértezve.

Számukra készült a JXD új kézikonzolja, amely okostelefonként is megállja a helyét. Az Android 4.2 Jelly Bean rendszer köré épülő S5800 előlapján egy 5 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású érintőkijelző terül el, meghajtásáért pedig egy négymagos, 1,2GHz-es MediaTek processzor felel, amit 1GB RAM, 8GB belső tárhely, 3000mAh kapacitású akkumulátor, valamint VGA előlapi és 5 megapixels hátlapi kamera egészít ki. A készülékre húsz vezérlőgomb és analóg joystick is került, ezek teszik vérbeli játékgéppé. Ez nem minden, hiszen a felhőtlen szórakozás érdekében a JXD több emulátort is pakolt az újdonság fedélzetére.

 


 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza