Újabb 16 ország a PS4 táborában – köztük Magyarország is

Czipperer Dia - 2013. december 13.

A Sony legújabb játékkonzolja egy hónapja jelent meg a piacon, aztóa folyamatosan bővül az elérhetősége. A mai napon hazánkba is megérkezett a negyedik generáció Play Station játékkonzol.

A mai napon, péntek 13-án újabb 16 ország csatlakozott a Play Staion 4 játékkonzolt árusítók sorába, köztük hazánk is. Itthon először az Allee-ban lehet megvásárolni a készüléket. Éjfelkor nyitott ki a 576 KByte üzlet, ahol a leendő vásárlók már tesztelhették is az új konzolokat.

Hazánk mellett még 15 országban landolt ma a készülék: a szomszédaink közül Szlovákiába és Csehországba érkezett még meg a modell. Ezen kívül Törökország, az Egyesült Arab Emírségek, Szaud-Arábia, Kuvait, Katar, Bahrein, Omán, Dél- Afrika, Bolívia, Nicaragua, Paraguay, Uruguay és Venezuela is a mai napon lépett be a sorba. Így az árusító országok száma immáron 48-ra rúg.

Ezzel a lépéssel jócskán fölénybe kerülhet a Sony riválisával, a Microsofttal szemben. Bár jelenleg még fej-fej mellett állnak az eladások tekintetében, sőt, a Microsoft talán jobban is teljesít – tekintve, hogy később jelent meg a piacon –, ám jóval kevesebb, összesen 13 országban érhető el a konzol, a Sony 48 régiójával szemben, ami hosszabb távon az eladásokban is megmutatkozhat.

 

 

Forrás: TheNextWeb.com

Vissza