Fogmosás okosan – az első telefonnal összekapcsolható fogkefe

Czipperer Dia - 2014. január 6.

Tegnap mutatkozott be a CES-en a Kolibree okosfogkefe, amely mobileszközzel összekapcsolva megmutatja, mennyire alaposan mostuk meg fogainkat, ezáltal javítja fogmosási szokásainkat.

Az okoseszközök tárháza igen széles, számos készülék és alkalmazás segít megkönnyíteni életünket, például a fogmosás terén is. A CES-en debütált Kolibreee okosfogkefe minden egyes mozdulatot rögzít, amiket aztán a hozzá tartozó alkalmazás segítségével okoseszközünkön követhetünk.

A fogkefe Bluetoothon keresztül kommunikál a készülékünkkel, ezáltal a fogmosás után közvetlenül megtudhatjuk, mennyire alaposan mostuk meg fogunkat: elegendő időt szántunk-e rá, és mindenhol alaposan megtisztítottuk-e az egyes részeket.

Elsőre furcsának tűnhet a megoldás, ám általa jelentősen javítható az általános fogászati egészség. További jó hír, hogy az alkalmazással több fogkefe adatai is szinkronizálhatók a telefonra, így az egész család használhatja.
 


Az applikáció a javulást is jelzi a fogkefe használójának, amelyekért pontokat ad, ezzel próbálja ösztönözni az embereket az alaposabb fogmosásra.

A Kolbiree fogkefe API-val is rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy más fejlesztők is készítsenek alkalmazásokat hozzá.

A gyártók még ebben az évben szeretnék piacra dobni a terméket, a hivatalos oldalon olvasható, hogy a tervek szerint a harmadik negyedévben landol majd. Az ára várhatóan 100 és 200 dollár között mozog modelltől függően. További részleteket még nem közölt a gyártó.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza