A PMD gesztusvezérlési megoldása a CES-en

Czipperer Dia - 2014. január 9.

A PMD Las Vegasban, a CES-en mutatta be új gesztusvezérlési fejlesztési megoldását. A vállalat a 3Gear Systemssel közösen fejlesztette a technológiát.

A gesztusvezérlés továbbfejlesztése elengedhetetlen az érintés nélküli vezérlés terén, a PMD saját megoldása (nimble UX) is ennek tökéletesítése irányába mutat. A fejlesztést már decemberben bemutatták. A Leap Motionhez nagyon hasonló irány ez, ám sokkal inkább alkalmazkodik mindennapi navigációs szokásainkhoz.

Jochen Penne, a pmdtechnologies üzletfejlesztési vezetője elmondta, hogy örülnek annak, hogy a 3Gear algoritmusokat használhatják a gesztusfelismerésnél, valamint az ő CamBoard pico és más 3D-s kamera moduljaikban a jövőben. Ez, véleménye szerint kezdete egy hosszú és gyümölcsöző együttműködésnek.

3Gear Systems egy San Franciscó-i székhelyű cég, amely kategóriájában a legjobb, a számítógépes "látás" technológia terén. A vállalat olyan megoldásokat fejleszt, amelyek a folyamatba az egész kézügyességet bevonják. A 3Gear a technológia nagy pontosságú nyomon követést tesz lehető, mind a tíz ujjat tekintve, hogy biztosítsa a természetes, finom és kényelmes felhasználói élményt-

Ahogy az alábbi videón is látszik, a géphez csatlakoztatott eszköz a kéz mozgásait automatikusan kódolja a számítógép felé, így a gesztusvezérléses élményt ugyanolyan lesz reakcióidőt tekintve, mint, amikor a felhasználók egeret használnak. És a kezüket nem kell feltétlenül a levegőben tartani, csuklónkat a gépen is megtámaszhatjuk.

Robert Wang, a 3Gear társalapítója is hasonlóan üdvözölte a közös munkát. Ahogy fogalmazott, örülnek annak, hogy együtt dolgozhatnak a PMD-vel, a vállalattal, amely a legerősebb fejlesztési platformmal és a lenyűgöző alkalmazásokkal rendelkezik a gesztus interakció terén.

 

Vissza