Galaxy Note 3 Neo – hatmagos processzorral

Farkas Norman - 2014. január 9.

Galaxy Note 3 Lite helyett Note 3 Neo néven érkezik a Samsung legújabb phabletjének visszafogottabb hardverrel és vonzóbb árcédulával ellátott kiadása. A készülék a kategóriájában világon elsőként hatmagos processzort tudhat magáénak.

Kiszivárgott dokumentumok kerültek nyilvánosságra, melyek leleplezték a Samsung Galaxy Note 3 olcsóbb változatának részletes specifikációját. Az adatok szerint a készülék Galaxy Note 3 Lite helyett Galaxy Note 3 Neo néven kerül majd forgalomba, tehát a korábbi pletykák nem voltak túl megbízhatóak.

Ami a phablet hardverét illeti, leginkább a Galaxy Note 2-ét idézi: előlapján egy 5,55 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású Super AMOLED HD kijelző terül el, amit 2GB RAM, 8 megapixeles hátlapi kamera, valamint 3100mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A készülék legnagyobb érdekességét a benne dolgozó processzor jelenti, mely valódi újdonságot jelent a piacon. Egy hatmagos – két 1,7GHz-es és négy 1,3GHz-es – Exynos Hexa CPU-ról van szó, amely a Galaxy Note 3 Neóban mutatja meg először, hogy mire képes.

Ami a jövevény bemutatóját illeti, egyelőre sajnos rejtély, hogy mikor és hol kerül rá sor, de amint lesz új infó az ügyben, jelentkezünk vele.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza