Négy új mobillal rukkolt elő a Lenovo

Kütyü Magazin - 2014. január 2.

A Lenovo ma bejelentette első LTE okostelefonját, a Lenovo Vibe Z-t. A karcsú, szélvészgyors kütyüt gesztusokkal történő vezérléssel, fényképszerkesztő szoftverrel és további prémium technológiákkal szereltek fel. A Vibe Z mellett a Lenovo egy okostelefon triót is bemutatott a szuper nagy méretű, 6 hüvelykes S930, a kompakt S650 és a méretben az első kettő között helyet foglaló A859 személyében.

A négy új eszköz kiegészíti a Lenovo meglévő mobil portfólióját, amely a középkategóriás készülékektől a prémium okostelefonokig terjed többféle árkategóriában. Az okos készülékek jelenleg harmadik legnagyobb gyártójaként a Lenovo agresszív előrehaladást ért el az okostelefonok világpiacán, az elmúlt két évben már 18 országban mutatta be újdonságait.

Vibe Z LTE: ötvözi a stílust és vezető technológiákkal

Mint a Lenovo első, LTE képességekkel ellátott okostelefonja, a Vibe Z igazi mobil szabadságot kínál szupergyors, 50MB/s-os feltöltési és 150 MB/s-os letöltési sebességgel, amely kielégíti  minden adatéhes felhasználó igényeit is. Az egyetlen mikro SIM-mel felszerelt eszköz a GSM/UMTS hálózatokban egészen a 2100-as sávig használható, továbbá ismeri a 802.11ac WiFi szabványt és a Bluetooth 4.0-t is.

A Vibe Z egy vékony, 7,9 milliméteres, ezüst vagy titán színű házban kapott helyet, és csupán 147 grammot nyom. A felhasználók értékelni fogják a lézer gravírozású, szövet tapintású hátlapot, amely kényelmes fogást biztosít, valamint a teljes HD felbontású (1920x1080 képpontos), nagy szögben látható IPS érintőképernyőt. A képek tűélesek a Vibe Z 20/20 Vision kijelzőjén, amelynek pixelsűrűsége 400 pixel/hüvelyk. A Vibe Z belsejében nagy teljesítményt nyújtó technológiák rejtőznek, kezdve a Qualcomm Snapdragon 800-as négymagos processzorral, amely kivételes teljesítményt szolgáltat a filmek megtekintéséhez, a fényképek rögzítéséhez és szerkesztéséhez, több alkalmazás egyidejű futtatásához, a játékok élvezetéhez, valamint a videochateléshez. A 3 GB memóriával és 16 GB-ig bővíthető belső tárolóval felszerelt eszköz bőséges helyet biztosít fényképeknek és videóknak.

Vibe Z

 

Egyedi fejlesztésű képszerkesztő szoftverének és nagyfelbontású kameráinak köszönhetően a Vibe Z túlszárnyalja a más okostelefonok által nyújtott amatőr szolgáltatásokat. A 13 megapixeles hátoldali kamera fényerős, f1.8-as optikája jól helytáll a gyenge megvilágítású környezetben is, és lélegzetállítóan szép felvételeket készít. Az 5 megapixeles előlapi kamera 84 fokos lencséjének köszönhetően kiválóan alkalmas nagylátószögű képek rögzítésére. A Lenovo Super Camera és Super Gallery alkalmazásaival egyszerűen adhatnak vicces hatásokat képeikhez a felhasználók. A SHAREit appok lehetővé teszik a multimédiás és dokumentum állományok megosztását más androidos telefonokkal peer-to-peer WiFi kapcsolaton keresztül, elkerülve ily módon a borsos adathálózati költségeket.

A Vibe Z bevezet egy sor egyedi, Lenovo fejlesztésű réteget Android 4.3-as felületén, kezdve a Lenovo Launcherrel. Ez a szolgáltatás az összes felhasználói alkalmazást a nyitóképernyőre helyezi, s egyszerűvé teszi mappák létrehozását az appok vontatásával és elejtésével. A különféle gesztusvezérlésekkel pedig a felhasználók értesítéseket hívhatnak elő, megjeleníthetik a telefon beállításait és egyedi parancsokat indíthatnak.

Az S sorozatú okostelefonok szuper nagy vagy zsebre szabott mobil médiát kínálnak

Az S930 nagyfelbontású, illetve tökéletesített hangzású filmnézési és játék élményével tökéletesen kielégíti minden médiamániás igényeit, míg az S650 egy erőteljes, zseb méretű médieszközt kínál. Mindkét okostelefon átveszi a Vibe Z ezüst házát, lézer gravírozású, szövet tapintású hátlapját. Ugyanakkor az S930 megnövelt képernyőterülettel büszkélkedhet 6 hüvelykes, nagyfelbontású, 1280x720 képpontos érintőképernyőjének köszönhetően, míg az S650 egy kompakt méretű, nagy szögben látható (IPS), 4,7 hüvelykes, 960x540 képpontos gHD kijelzőt kapott.

Az S930 magával ragadóan gazdag hangélményt kínál iker hangszóróival és Dolby Digital rendszerével, sőt még irányérzékelőkkel is felszerelték a karakterek 3D-ben való mozgatásához.

S650

 

A négymagos MediaTek processzorra épülő, Android 4.2-t futtató, mindössze 8,7 mm vastag S930 és S650 okostelefonok értékes technológiákkal – többek között a két telefonszám használatát lehetővé tevő duál SIM kártyával – segítik a felhasználókat, hogy minél többet kihozhassanak eszközükből. Nyolc megapixeles, vakuval ellátott hátoldali kamerával, jó képességű előlapi kamerával, a fényképekhez hatásokat adó Super Camera és Super Gallery appokkal, valamint 8 GB-os tárolóval szerelték fel őket. Mindkét okostelefon vezérelhető gesztusokkal, és tartalmazza a Lenovo legújabb alkalmazásindító szolgáltatását.

 

 

A859: a sokoldalúan teljesítő modell

Az erőteljes összteljesítményre tervezett A859 okostelefon számos igényelt szolgáltatást ötvöz a kiemelkedő teljesítmény érdekében. A fehér vagy fekete színben megvásárolható modell 9,2 mm vastag, 5 hüvelykes, nagyfelbontású (1280x720 képpontos) IPS kijelzőjének látószöge 178 fok. Csakúgy mint az S sorozatú modellek, két SIM kártyát képes fogadni, a MediaTek 6582 processzorra épül, az Android 4.2-t futtatja, valamint előlapi kamerával, 8 megapixeles hátoldali kamerával és 8 GB-os tárolóval szerelték fel.

 

A859

 

 

Vissza