ASUS Cerberus headset játékosoknak – PC-khez és okoskészülékekhez

Kütyü Magazin - 2014. január 13.

Az ASUS bejelentette Cerberus, játékhoz tervezett headsetjét, amely életteli, erős és tiszta hangot biztosít az okos készülékek, asztali és notesz PC-k felhasználói számára, és egyszerre használható játékokhoz és mobil készülékekhez.

A Cerberus nagy, 60 mm-es, neodímium mágneses hangsugárzókat kapott, hogy a basszusok is megfelelő erővel szóljanak és a zenék teljes érzelmi töltetét átvigye a hallgató számára. Az új headset ezenfelül kivételesen kényelmes, 100 mm-es, zajszigetelő fülpárnákkal van felszerelve, és egy innovatív, dupla mikrofonos megoldással. A headset kényelmesen hordható, 1,2 méteres vezetéke egy 1,3 méteres hosszabbítóval növelhető meg, összesen 2,5 m hosszúra, hogy a játékosok szabadon mozoghassanak, miközben hallgatják a Cerberusből jövő, kivételes tisztaságú hangokat. 

Kiváló hangminőség

Az ASUS mérnökei úgy tervezték és építették meg a Cerberust, hogy mindenféle használati helyzetben kiváló minőségű hangot adjon, legyen szó akár játékokról, akár zenehallgatásról, akár filmnézésről.

A headset 60 mm-es neodímium mágneses hangsugárzói páratlan energiával sugározzák a hangokat, teljesen meggyőző, magával ragadó élményt nyújtva, amelynél a térbeli hangok és a játékok effektusai (például a puskalövések és a lépések zaja) tisztán hallhatók. A Cerberus minden helyzetben valósághűen adja vissza a hangokat, legyen az akár stadionban dübörgő rockzene, tiszta emberi beszéd vagy éppen a filmek hangsávja.

Teljes méretű, 100 mm-es PU műbőr fülpárnáival a Cerberus remekül szigeteli a zajt — a hallgató kizárólag a hangforrásra koncentrálhat, a külvilág zavaró zajait alig érzékelve. Az ASUS tervezői sokáig finomhangolták a fejpántot is, hogy az éppen megfelelően kiegyensúlyozott erővel szorítson, és a Cerberus határozottan álljon a helyén. A párnák jól lélegző anyagból készültek, így az új headset hosszabb viselet után is kényelmes marad.

Sokoldalú kiegészítő

A Cerberus úgy készült, hogy a lehető legjobb hangokat szólaltassa meg minden helyzetben – valamint hogy kellően rugalmasan lehessen használni minden modern készülékkel, az okostelefonoktól és táblagépektől kezdve egészen a PC-kig, Macekig és mindenféle más készülékekig.

A játékokhoz a Cerberus egy irányérzékeny mikrofonrudat is kapott. A nem kívánt háttérzajt szűrő, finom szivacs borítású mikrofon tökéletes a játékok közbeni kommunikációra. A Cerberushoz egy 1,3 méteres hosszabbító kábel is jár, összesen 2,5 méternyi vezetéket biztosítva a játékosoknak – ideális csatlakozási lehetőséget nyújtva a a számítógépekhez vagy az otthoni szórakoztató berendezésekhez. A hosszabbító kábel egy Y-elosztót is tartalmaz, külön 3,5 mm-es fejhallgató- és mikrofondugókkal, hogy a Cerberus a készülékek lehető legszélesebb körével használhassa a tulajdonosa. A nagyobb tartósság érdekében mindkét kábel fonott.

A mikrofonrúd egy pillanat alatt levehető – a Cerberust így még kényelmesebb használni a mobil és más „okos” készülékekkel. A hosszabbító kábel eltávolítása után a Cerberus kábelhossza 1,2 m – vásárlóink szerint a legjobb hossz mobil használathoz, hogy ne kelljen vacakolni még a vezetékekkel is. Ezen a fő, fix kábelen egy darab négyérintkezős 3,5 mm-es jackdugó található, így roppant egyszerűen csatlakoztatható a mai okos készülékek java részéhez. A kábelbe beépítve egy mikrofon is található, ami séta közben is kényelmesen használható a csevegéshez. 

Elérhetőség

Az ASUS Cerberus februártól érhető el hazánkban, 14 990 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron.

 

Vissza