Új vezeték nélküli mobiltöltő a KickStarteren

Czipperer Dia - 2014. január 20.

Egy BEZALEL névre hallgató startup találmánya az ARK vezeték nélküli mobiltöltő, amely nemcsak stílusos megjelenésű, de számos telefonnal, többek között iPhone-nal, Lumiákkal és androidos készülékekkel is kompatibilis.

A Kickstarteren keresi a támogatókat egy új vezeték nélküli mobiltöltő, amelynek előnye, hogy nem csak egyfajta modellhez használható, számos mobileszközt támogat. Az ARK segítségével iPhone-t (4-es széria vagy frissebb), Nokia Lumia készülékeket, Samsung Galaxy S3 és S4, valamint Nexus 4 telefonokat is tölthetünk.
 


Az ARK megalkotói szerint akár 20%-kal gyorsabban tölti a telefonokat, mint más hasonló eszköz, és 5%-kal gyorsabb, mint a hagyományos vezetékes töltők.

A készülékhez egy USB-port is tartozik, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy több eszközüket töltsék egyszerre. Előnye, hogy a kabát- vagy nadrágzsebben is könnyedén elfér, dizájn szempontjából pedig a minimalizmus jellemzi. Amikor a telefon töltődik, olyan, mintha egy egyszerű telefontartón csücsülne. Egyáltalán nem hivalkodó a megjelenése, így hivatalos helyeken is bátran használható.
 


A töltő aprólékos megtervezett, prémium (újrahasznosított és környezetbarát) anyagokból készült, a sarkait pedig lekerekítették, amely igazodik a telefonok vonalvezetéséhez. Az ARK nem csak kicsi, könnyű is: mindössze 170 grammot nyom. A töltőben 5200 mAh-es akkumulátor található, mellyel akár háromszor is tölthetjük készülékünket. Okostöltési funkcióval is rendelkezik, amely figyelemmel kíséri az energiafigyasztást, és automatikusan kikapcsol, amikor nincs használatban, ezzel is javítja az akkumulátor élettartamát.
 


A kütyü két színben, fekete és fehér árnyalatokban kerülhet forgalomba, ha elég támogatót gyűjtenek a Kickstarteren

 

 

 

Vissza