Szívroham-érzékelő szenzoron dolgozik az Apple

Czipperer Dia - 2014. február 17.

A cupertinói vállalat orvosi területen is kamatoztatná képességeit. A legfrissebb információk szerint egy olyan érzékelő kifejlesztésén dolgoznak, amely képes lenne megelőzni a szívrohamokat.

A San Francisco Chronicle számolt be arról, hogy az Apple egy nem mindennapi szenzoron munkálkodik. A technológia képes lenne megelőzni egy esetleges szívrohamot.

Arról már egy ideje lehet hallani, hogy az iOS következő verziójában kiemelkedő szerephez jut az egészséges életmód és a mozgás, melyhez a vállalat okos karórája, az iWatch remek kiegészítőként társulhat.

Ha minden igaz, ehhez az új technológiához is az iWatch szükségeltetik, hiszen az érzékelő a vér hangjára fókuszálna, ahogy az áthalad az artériákban. A szenzor képes lenne nyomon követni és elemezni ezeken a hangokat, ám ehhez az szükséges, hogy az eszköz, jelen esetben a karóra viselőjén legyen.

A kutatócsoportot Tomlinson Holman audió szakértő vezeti majd, aki a THX és a 10.2-es térhatású hangzás felfedezője, és 2011 óta erősíti az Apple csapatát. Ennek közvetlen előzménye lehet az is, hogy a múlt heti hírek szerint az Apple felbérelte Marcelo Malini Lamego orvosi szakértőt, aki egyben a Cercacor orvosi eszközgyártó vállalat műszaki igazgatója.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza